eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Hayat Kurtarmak İçin Seferber Oldu

Ünye Hayat Kurtarmak İçin Seferber Oldu
31 Temmuz 2015 - 14:56

VİDEO HABER

11811290_1681578548730263_8801646708625308_n

 

30.07.2015 tarihinde Ünye Cumhuriyet Meydanında Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi ve Türk Kızılayı’nın ortaklaşa düzenlemiş olduğu ”Sana ihtiyacım var Kana ihtiyacım var” isimli Kan Bağışı kampanyası programı düzenlendi. Ünye Cumhuriyet Meydanında düzenlenen bu organizasyonda iki gün boyunca kurulu olacak kızılay çadırlarında Ünyeli vatandaşlar kan bağışı yapmaya davet edildi.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Orhan Bodancı, Ünye Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Nedim Can, Ünye Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Coşkun, Türk Kızılayı Ünye Şube Başkanı Ali Alver, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve Ünye’nin Dünkü Çocukları olmak üzere çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile düzenlenen ”Sana ihtiyacım var Kana ihtiyacım var” isimli kan bağışı programında açılış konuşmasını yapan  Türk Kızılayı Ünye Şube Başkanı Ali ALVER; selamlama konuşmasını yaptıktan sonra, bugün çok gururlu ve onurlu olduğumu ifade ederek bu özel ve güzel günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için katılan herkese sonsuz teşekkürlerini iletti ve akabinde mikrofonu Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi AKAR’a bıraktı.
yunus_emre-21-214x30044Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi AKAR;

”Öncelikle ifade etmek isterim, Ünye, gerçekten Karadeniz sahil bandının bir incisi konumunda. Eskiden beri gezmek ve tanımak istediğim bir yerdi. Bu yüzden burada olmaktan son derece mutluyum. Düzenlenen bir sürü kan kampanyası programlarına katıldık fakat Ünye’de gördüm ilgi ve alakayı başka hiç bir yerde görmedim. Tabi bunda Kaymakamlığımızın ve Belediyemizin çok büyük payı var. Hepsinden önce kan veren donörlerimizin çok büyük payı var.

İstatistiklerden edindiğim bilgilere göre Ünye halkı kan verme konusunda son derece cömert ve hassas. Her zaman kendi payına düşeni başka yerlerden daha büyük ölçüde gerçekleştiriyor. Bu yüzden kan vermemin önemini Ünyelilere anlatmak istemiyorum çünkü gerek yok. Onlar zaten Kan vermenin Can vermek olduğunu ve Allah rızası için kan verildiğini hepimizden daha iyi biliyorlar. Ben kan veren arkadaşlarımızla konuştuğum zaman, verdiği bu kanı kimin kullanacağını bilmiyorlar ve ne için verdikleri konusunda da Allah rızası için diyorlar. Bu yüzden eskiden kan veren kişiye geçmiş olsun denilirdi şuan ise Allah kabul etsin deniliyor.

Bizler Kızılay olarak devletimizin bize vermiş olduğu görevleri elimizden geldiği kadar büyük bir çalışkanlıkla ve büyük bir özveri ile yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bu sebepten ötürü milletimizin ne kadar kara günü varsa yanlarında Türk Kızılayı olarak bizler vardık ve Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Çünkü Türk Kızılayı Türk milletinin merhamet eridir ve merhamet eri olarak kalmaya da devam edecektir.” şeklinde açıklamalarda bulunurken Ünye halkına göstermiş oldukları misafirperverlikten ötürü sonsuz teşekkürlerini iletti.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR;

img288 ”Şuan çok anlamlı bir an yaşıyoruz ve diyoruz ki, İnsan ruhunun dünyada edinmesi gereken temel yeteneklerden birtanesi hiç kuşkusuz merhamet duygusudur. Merhamet, felakete uğramış bir canlının çekmiş olduğu ızdırabı yüreğinde hissederek ona yardım eli uzatmaktır.

İşte Kızılayın simgesi olan beyaz üzerinde kırmızı ters hilal de aslında merhametin anlamıdır.  Hilal, komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’in simgesidir. Millet olarak gönlümüzde ayrı bir yeri olan bu hilal, zor durumda kalan bir çok mazlumun umut kapısıdır aslında. Bu sebepten dolayı ülkemizde bir afet olduğunda tüm gözler kızılayı ara ve kızılay hiç kuşkusuz oradadır. Akabinde ise Dünya’nın hangi ucunda olursa olsun din, dil, ırk, mezhep ayırt etmeksizin yine yardıma koşan Kızılay, Türk milletinin dünyaya uzanan merhamet elidir ve bu el bizleri her zaman gururlandırmıştır. Özellikle de son dönemlerde dünyanın birçok yerinde yapmış olduğu açılımlarla bizleri son derece gururlandırmıştır.” şeklinde açıklamalarda bulundu ve herkesi kan vermeye davet ederek teşekkürlerini iletti.

Ünye Kaymakamı Mustafa DEMİR;

”Ben şahsım olarak kan ve kan vermenin öneminin ne kadar büyük olduğunu yaşadım. 1990 yılında babam bir kaza geçirdi ve İstanbul Numune Hastanesine götürdük ve bize dediler ki acilen kan lazım ve hiç birimizin kanı uyuşmadı. Bizlerde İstanbul’un her yanına dağılarak 5 – 6 saat kan aradık ve bulamadık. Tekrar hastaneye döndüğümüzde ise babam vefat etmişti. Bu sebepten dolayı kan vermenin ne demek olduğunu orada yaşadım ve gördüm. ondan dolayı ortada kan ve ve kan vermek adına bir şeyler olduğunda ilk önce ben koşuyorum. Çünkü canım yandı benim.

Biliyorsunuz insanoğlu yeryüzünün en kıymetli varlığıdır. Ben 1997 yılında Şırnak ta görev yaparken 7 bin kişi aynı anda geldi ve bunların birçoğu da gayrimüslimdi ve Kızılay 1 günde organize olarak çadırlarını kurdular ve o 7 bin gayrimüslim kişilere gereken hizmeti sağladılar. Bizlerde kendi ülkemizin böyle bir kuruluşu olduğu için son derece gururlandık. Şuan bir kez daha gururlanıyoruz. Bu sebepten dolayı sizleri ve ekibinizi cani gönülden tebrik ediyor ve bu organizasyona bizleri de dahil ettiğiniz çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Akabinde ise Türk Kızılayı tarafından düzenli olarak kan bağışında bulunan vatandaşlara bronz, gümüş ve altın madalyalar olmak üzere ödülleri Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından takdim edildi.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-