eskort samsun

ÜNYENETHABER

Cezaevi kütüphanesine kitap bağış kampanyası…

Cezaevi kütüphanesine kitap bağış kampanyası…
03 Haziran 2021 - 23:32

Cezaevi kütüphanesine kitap bağış kampanyası…
Ünye’de bulunan ceza infaz kurumu kütüphaneleri için Ünye Adliye Sarayı önünde 16 Haziran 2021 tarihine kadar sürecek olan kitap bağış kampanyası düzenleniyor.

Adalet Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 29 Mart 2021 tarihinde imzalanan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği protokolü kapsamında ceza infaz kurumları için kitap bağışı kampanyası başlatıldı. Bu bağlamda Ünye Adliye Sarayı önünde 16 Haziran 2021 tarihine kadar sürecek olan kitap bağış kampanyası düzenleniyor.

Herkesi kitap bağışlamaya davet ediyoruz

Düzenlenen kampanyaya ilişkin Ünye Ceza İnfaz Koruma Müdürü Osman Demirel, şunları söyledi; “Burada Adalet Bakanlığı’nın talimatları gereği Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği halinde Türkiye çapında bütün ceza infaz kurumlarında aynı anda 31 Haziran 2021 günü saat 11:00’de hükümlü tutukluların hizmetine sunulmak üzere kitap bağış kampanyası düzenlenmiştir. Bu geçen iki gün içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarımızdan çeşitli destekler aldık. 80-100 civarı kitap bağışı oldu. Ttüm Ünye halkının kampanyaya destek olmalarını istiyorum. Bugün itibariyle de Ünye Ceza İnfaz Kurumları İzleme Kurulları Heyetimiz tarafından kitap bağışında bulunduk. Kitap bağışında bulunmak isteyen 16 Haziran 2021 tarihine kadar Ünye Adliyesi önünde bulunan bağış noktasına bağışlarını yapabilirler” dedi.

Kitapla hayatlar değişiyor

Kampanyaya ilişkin Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, ise şunları söyledi; “Bence çok güzel bir kampanya olmuş. Bu kampanya inşallah çok başarılı olur ve mahkûm kardeşlerimiz oradaki kitapları okuyarak içlerinde var olan dert, tasa, sıkıntı her neyse onlardan ufak ufak sıyrılarak yeni bir hayat geliştirirler. Çünkü bizim hayatımızda kahramanlarımız çok önemlidir. Biz doğru kahramanlarla yola çıkarsak doğru yolu buluruz. Ama kahramanlarımız kötü olursa bizde yavaş yavaş o kötü kahramanlara benzeriz. O yüzden bizim için kitap çok önemli. Kitapla değişen hayatları çok biliyoruz. O yüzden biz sayın bağışçılarımızdan buraya katkıda bulunmalarını istirham ediyoruz. Ne kadar çok katkı olursa bizim için o kadar farklı düşünce, fikir, kitap ve farklı kaynak kardeşlerimiz ile buluşmuş olur” dedi.

Mümkünse yeni kitaplar bağışlayalım

Kocaoğlu; “Kitap bağışı derken şöyle bir açıklama yapmak istiyorum. Genelde bağış denince evde temizlik yapıldıktan sonra beğenilmeyen ve istenilmeyen kitaplar bağış yapılıyor. Bu hassas bir konu olduğu için bunu dillendirmek istiyorum. Çünkü biz bir kitabı alırken hatta elma alırken bile önce güzelliğine bakıyoruz. O yüzden kitabı da okuyucuyla ilk buluştuğu anda var olan aradaki bağ kitabın dış kapağı, görüntüsü, kitabın ismi çok önemli ve cezbedici özelliğe sahiptir. Biz mümkünse evdeki kitaplardan değil yeni kitaplardan bağış yaparlarsa buradaki hedef tam yerine ulaşmış olur. Ve böylece daha büyük katkılar olmuş olur diye düşünüyorum

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-