eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ak Parti İlçe Divan Toplantısını Gerçekleştirdi

Ak Parti  İlçe Divan Toplantısını Gerçekleştirdi
02 Ağustos 2015 - 4:41

VİDEO HABER

m

 

01.08.2015 tarihinde, Ak Parti Ünye İlçe Başkanlığının düzenlediği İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ak Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Halil Öz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Belediye Meclis Üyeleri ve Ak Parti Teşkilatının katılımıyla Ünye Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen İlçe Danışma Meclisi Toplantısı iki bölümden oluşurken birinci bölümü basına açık, ikinci bölümü ise basına kapalı düzenlendi. Basına açık bölümde öncelikli olarak Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün açılış konuşmasını gerçekleştirdi ve sonrasında sırasıyla Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ordu İl Başkanı Halil Öz ve son olarak ta Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Toplantını basına kapalı olan ikinci bölümünde ise, Teşkilat çalışmaları, genel değerlendirme ve Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün’ün kapanış konuşması ile son buldu.

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif ERGÜN;

”Danışma meclisi toplantıları kamuoyuna Ak Partinin yaptıkları ve yapacakları, hizmetlerin anlatılması, teşkilat mensuplarının tanışması ve kaynaşması, parti yönetim organlarına teşkilat bilincinin yerleşmesi ve onların motivasyonunun arttırılması, ayrıca teşkilatlar aracılığıyla halkımızın beklenti ve isteklerinin tespiti için yapılan toplantılardır. Bilindiği üzere aralık 2014 tarihinde şahsıma ve ekibime görev verildi ve bizlerde çalışmalarımıza başladık. İlk yaptığımız işlerden biri Ak Partinin bir Türkiye partisi olması ve bundan dolayı bütün kesimleri kucaklaması anlayışına uygun olarak Ünye ve tüm mahallerinde bu anlayışla çalışmalarımıza başladık. Ana kadememiz olan kadın kollarımız , gençlik kollarımız, mahalle başkanlarımız ve temsilcilerimizle el ele vererek seçim çalışmalarımızı sürdürdük. Ulusal bazda üretilen siyaseti analiz ederken vatandaşın sorularına cevap verebilen bir duyarlılık ile yerel yönetime yön vermeye çalıştık. Yerel siyaset çeşitliliğini üretirken de Ünye’mizin çıkarları her şeyin önüne tuttuk. Özellikle ben ve ekibim partimizin her kademesi ve partimize gönül verenler olarak çalışmalarımızı maddi ve manevi fedakarlıklarla gerçekleştirdik. Bu sebepten ötürü partimize helal olsun çünkü bizim davamız şahsi ikbal davası değildir.

Ak Partinin ödediği bedeller vatanın ve milletin bekası içindir

Hiç kuşku yoktur ki özellikle paralel terör örgütünün sinsice ve haince planlarını PKK iç ve dış mihrakların hain ve vicdansız planlarını gördükçe bu bilincimiz artarak devam etmektedir. Seçim kampanyasına başlamadan önce tüm hazırlıklarımızı gözden geçirdik mahalle başkanları ve sandık başkanları ile toplantılar yaparak eksiklerimizi tespit ettik . Planlamamızı teşkilat yapısı içinde istişare ederek 6 adet ses düzenli seçim araçları ve seçim koordinasyon merkezleri açtık. Aday adaylarını partimizde dinleyerek onların her birine aynı mesafede durarak misafirperverlik gösterdik.

Başbakan yardımcımız Prof. Dr. .Numan  Kurtulmuş gücümüze güç kattı

Başbakan yardımcımız Prof. Dr. .Numan  Kurtulmuşun Ordudan 1. sıradan aday olması bizlerin gücüne güç kattı. Bu vesileyle her zaman söylediğimiz gibi onun gibi bir değere sahip çıkmamız en yüksek oyla parlamentoya göndermemiz Ünye ve bölgemiz açısından çok faydalı olacağını seçim çalışmaları süresince halkımıza ifade ettik Ünye halkı da bize vermiş olduğu oy ve miting destekleriyle bunu ispat etti.” şeklinde ifadelerde bulunurken Ak Parti ilçe teşkilatına kazandırılan yeni üyeler, gençlik kolları, kadın kolları ve Ak Partinin Ünye’ye kazandırdığı yatırımlar ve yatırım planları hakkında bilgiler verdi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR;

”Ülke olarak içinde bulunduğumuz günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. İslam dinimiz bu birlik ve beraberliğin olabilmesi için müminleri kardeş ilan etmiştir. Bu toplantılar bizim dünümüzü gözden geçirmemiz yarınımızla ilgili de karar almamızın temelini oluşturmaktadır. Birlik ve beraberliğin olduğu her yerde kuşkusuz kardeşlik, huzur ve bolluk vardır. Omuzlarımızda taşıdığımız yükün ağırlığını hissetmeliyiz.

Ciddi rakamlarda kar elde ettik

İnsan kaynaklarımızla ilgili müdürlüklerimizin bir bölümünü kapattık. Bu sayede de şu ana kadar tam 7 milyon 200 bin lira kar elde etmiş olduk. 30 Mart seçimleri öncesinde belediyemizde 705 personelimiz vardı. Bu personel sayısı 400’lere düşerek maaşlar 1 milyon lira’dan 800 bin civarına kadar düştü. Bu tasarruf sayesinde projelerimizi hayata geçirme noktasında ciddi adımlar atabiliyoruz.

Ünye belediyesi olarak iletişim ve bilgi çağını yaşıyoruz. E-imza’ya geçtik kağıtlarımız dan tasarruf sağlıyoruz. Vatandaşlarımız artık bu gibi işleri evlerinden yapabiliyor olacak.

Bizim dönemimizde çöple ilgili modernleşme devri başlıyor

Temizlik işlerinde ise en büyük sıkıntımız çöp. Sokağa her çıktığımda ya konteynarlarla ilgili ya da sokakla ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun sebebi Ünye’nin 18 mahallesinin bizden önce 90 kişiyle temizleniyor olmasıydı. Biz yine bugün 85 mahalleyi 90 kişiyle temizliyoruz. Artık çöple ilgili modernleşme vakti. Ünye belediyesi artık eline bir süpürge alıp sokakları süpür memeli. 15-20 kişinin yaptığı o işi modern şehirlerde 1 makine yapıyor. Yaz aylarında Ünye kendi nüfusunun 2-3 katına çıkıyor ve hemşehrilerimizin dikkatli olması gerekiyor. Bununla ilgili de bir temizlik zabıtası ekibi kuracağım, cezai uygulamalara başlayacağız.

Kendi içimizde bürokratik bir engel var

Çöp konteynırlarını yer altına alma çalışmamızla ekibimiz 8 aydır ilgilenmesine rağmen bir milim yol alamadık. Belediyemizin içinde Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bürokratik bir engel var. Ama bizlerde neşterimizi vurduk engel olanlarla yolumuzu kestik. 17 Ağustos itibariyle de yapacağımız açık ihaleye herkes girebilecek. Bizim toplamda 9 tane çöp kamyonumuz var. 3 tanesi üst bölgelere 6 tanesi de şehir merkezinde çalışıyor. Yeni yapacağımız sistemde hem yakıttan hem çalışandan hem de zamandan tasarruf edeceğiz. Yoksa şimdi ki sistemle insanlar elinde süpürgeyle temizliğe devam edecek ama benim Ünye’m buna layık değil daha modern daha temiz bir durumu hak ediyor. Bu durumu engellemeye çalışanlara da boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim.

Yakın zamanda gaz vermeye başlıyoruz

Seçim dönemi boyunca bize doğal gaz denildi. Doğal gaz çalışmaları hızla devam ediyor. Basınç düşürme istasyonunun çalışmaları devam ediyor. O bittiğinde gaz verme işlemini de yapmış olacağız. Firma şu anda Yunus Emre Tepesi’ne kuracağı istasyonunun kamulaştırma işlemi bittiğinde tam olarak gaz verilecek. Bittiğinde belediye ve Hükümet caddesine girecekler. 2017 sonuna kadar bu düzenlemenin bitmesi için çalışıyoruz.

Eğlence mekanlarını şehir dışına taşıyacağız

İçkili mekan sıkıntısıyla ilgili psikolog ve sosyologlarla görüştük. Şehrin içindeki eğlence mekanlarını şehrin dışında bulunan 24 dönümlük bir alana taşıyacağız. Bu taşınma sürecinde burada bulunan mekanlardaki uygun önerileri olanların önerilerini dikkate alacağız.

Ak Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Halil ÖZ;

”Hepimizin bildiği üzere Ak Parti kurulduğu günden bu güne 10 seçim dönemi geçirdi ve bu dönemlerin hepsinde de çeşitli rakamlarda oylar aldı. Son girdiği 7 Haziran 2015 seçimlerinde ise Türkiye genelinde aldığı oy oranı %41 Ordu bölgesinde ise %54 civarında. Dolayısıyla arada %13 gibi bir fark var. Bunu söylememin amacı; teşkilat içerisinde görev yapan bazı arkadaşlarımız seçimlerin sonucuna göre bir değerlendirmede bulunarak basın üzerinden yaptığı eleştirilerde burada kurulan ekibe mal etmek açıkçası komik bir bakış açısıdır.

Baktığımız zaman Ak Parti Ünye İlçe Teşkilatı 7 Haziran 2015 seçimlerinde eski ve yeni kavramlarını bir kenara bırakarak bütün siyasi aktörleri ile birlikte iyi bir şekilde organize olarak güzel bir seçim çalışması gerçekleştirdiler ve bu seçimden de alınlarının akıyla başarılı bir sonuç alarak çıktılar.Bu sebepten dolayı buradan Ak Parti Ünye İlçe img288 Başkanı Arif Ergün ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı bu birlikteliğin devamı noktasında tebrik ediyorum.

Bizim için seçimlerin tekrarı veya erken seçim, yumruklar sıkılıyken, seçimlerin galibi olan siyasi partinin kırmızı çizgileri yokken ve derdi tamamiyle ülkeye ve ülke milletine hizmet etmekken hepinizin gördüğü gibi hükümet kurmak adına mücadele ediyoruz. Buradan ifade etmek isterim Hükümet konusunda koalisyon olsun ya da olmasın Ak Parti Teşkilatlarımız her zaman dingin ve dinamiktir.” şeklinde açıklamalarda bulunarak herkese teşekkürlerini iletti.

Ak Parti Ordu Milletvekili Oktay ÇANAK;

”Bildiğiniz gibi 7 Haziran 2015 tarihinde bir seçim dönemi geçirdik ve bu seçim dönemi öncesinde çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu seçim çalışmaları içerisinde bizlerle birlikte gece gündüz demeden gayretli bir şekilde çalışan başta Ak Parti Ünye İlçe Teşkilatı olmak üzere tüm teşkilatlarımıza ve Belediyelerimize çok teşekkür ederim.yunus_emre-21-214x300

Bu seçim döneminde aldığımız sonuçlar iyisiyle kötüsüyle taktiri ve teşekkürü hakeden bir sonuçtur. Bu konuda da birilerinin birilerine çeşitli ithamlarda bulunması karaktersizlik ve sadece iyi gün dostu olduğunun göstergesidir. Bizler alınan sonuçlara göre birbirimizi kötülemek yerine, birbirimize daha fazla destek olmalıyız. Çünkü bizler bir geminin içinde hep birlikte tek bir hedefe doğru yol almaktayız. Geçmişte teşkilat içerisinde görev yapan kişilerin alınan bu sonuçlar için herhangi bir kırgınlığı ya da eleştirisi varsa, bunu basın karşısında değilde gelip burada bizlere söyleyecek ki bizlerde dostumuzu düşmanımızı bilelim.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-