eskort samsun

ÜNYENETHABER

SARIKAHRAMAN’DAN GENÇ GİRİŞİMCİLERE TAVSİYELER

SARIKAHRAMAN’DAN GENÇ GİRİŞİMCİLERE TAVSİYELER
18 Haziran 2021 - 0:07

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman A52 TV mikrofonları aracılığıyla genç girişimcilere tavsiyelerde bulundu.

Başkan Sarıkahraman;

“Gençlere tavsiyemiz hep şudur, çiftçi olmaktan korkmasınlar. Hükümetimizin tarım bakanlığımızın genç çiftçilere her zaman yaptırımları ve yatırımları oluyor. Bunları mutlaka değerlendirsinler.

Asgari ücret 2825 TL, siz asgari ücret alacaksınız benim burada sigortam ödeniyor diye birisinin ego manyası altına gireceksiniz. Tarımda hiç patronunuz yok. Kendi işinizi kendi patronusunuz. Atadan babadan dededen kalma atıl arazilere değerlendirelim. Tarım işçisi olmak ayıplanacak değil gurur duyulacak bir olgudur.

Biz Türkiye’de 85 milyon insanımızın karnına doyuruyoruz. Biz Türkiye’de 7_8 milyon mültecinin karnını doyuruyoruz. Biz yeri geliyor ülkemizin 3/1 kadar turistin karnını doyuruyoruz. Bu yetmiyor ve biz ürettiklerimiz ile birlikte ihracat yapıyoruz. Hükümetimiz den net altını çizerek şunu bekliyoruz lütfen tarıma ve tarımla iştirak edenlere bakın, sadece yapılması gereken tarımda teşvik primleri ödemeler değildir.

Onların rahatlatıcı onların önünü açıcı bazı kanunlar çıkartması lazım Bakanlığımızın, gençlere yönelik eğer bu işlerle alakalı bir tarım planlaması ve bu yapılan planlamayı bakanlıktan çıkıp devlet programı haline getirebilirsek tarımı, gençler biraz daha oraya sıcak bakabilirler.

Gençleri gerçekten teşvik etmeliyiz bu da bakanlığın hükümetin ukdesindedir, bunları iyi düşünüp iyi analiz etmek gerektiğini düşünüyorum.”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-