eskort samsun

ÜNYENETHABER

OSB’DE SIKINTILAR VAR

OSB’DE SIKINTILAR VAR
17 Haziran 2021 - 1:03

Deva Partisi ilçe Başkanı İrfan Tosun katıldığı tv programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.Başkan Tosun ,Kaymakam ve Ütso başkanı arasındaki polemiğe, osb’deki sıkıntılara,okulların düğün salonu yapılası konularına değindi.

MUHBİRLİK BU DEĞİLDİR.

Başkan İrfan Tosun, ”Bu muhbirlik değildir, İrfan Akar buraya seçilerek gelmiş ve kaymakam atamıştır. Ancak bu seçilmiş olan kişiden vatandaşın bir beklentisi var. Koltuğa oturduğun zaman görmedim, duymadım diye bir şey yok. Organize sanayi sitesinde vatandaştan ekstra para istenince İrfan Akar buna karşı çıkmış.. İrfan Akar bunu kaymakama beye söyleyince ispiyoncu oldu,kötü oldu. Yani şu durumda yaratılan algı bu. Biz bu kafa ile gidersek OSB’yi buraya kuramayız.

İŞSİZLİKTE OLAN GENÇLERİMİZ NE YAPACAK?

Sayın kaymakamımızdan rica ediyorum, üniversiteli boşta kalan gençlerin çalışmasını isteyeceğinize inanıyorum. Bir iş adamı Ömer Bey diyor ki tekstil fabrikası kuracağım ama yer bulamıyorum. Peki dışarıdan buraya OSB yatırımı olmadığı zaman bugün askere gidip gelen gençler, üniversiteyi kazanamayıp yaşı 20’yi bulmuş genç kızlarımız ve boşta kalan evlatlarımız bir işe girmek istediği zaman ne yapacaklar bir kere iş sahası yok.

ÜNYE’YE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDALAR

Ben AKP’li CHP’li veya MHP’li değilim fakat ben bir Ünye vatandaşıyım. Bu yüzden Ordu’nun milletvekili Ünye’nin sorununa sahip çıkmak zorunda. Bugün cemal Enginyurt çıkmış bas bas bağırıyor sayın kaymakamım İrfan Akara neden böyle yapıyorsun diyor. İrfan Akar’ın bir suçu varsa sayın kaymakam gitsin şikâyet etsin savcılığa,bu adam illegal bir şeyler yapıyor desin. Biz bu kafa ile gidersek, biz dışarıdan gelen yatırımcıların önünü kesersek OSB’nin açılmasını görmeye ömrümüz yetmez.

RUHSAT OLMADAN YAPILAN İŞLER KAÇAK SAYILMAZ MI?

Ordudaki en yüksek kademede olan Valimize saygı duyuyorum. Çok aktif çok sevilen ve topluma ayak uyduran bir vali. Sayın valimizin aldığı karara saygı duyuyoruz ancak sizin şartlarınız uymuyorsa siz ruhsat alamazsınız, ehliyet alamazsınız.

Mesela Atak şirket Ünye’nin en iyi en tanınmış yemek şirketi bir şey olduğu zaman bir sürü gerekli belge koyuyor insanın önüne bunları laf olsun torba dolsun diye çıkarmıyor insanların karşısına. Ben bu işi yapıyorsam bu kurallar olmak zorunda diyor.Peki bugün okulların salonunda düğün yapılıyor.

Soruyorum şimdi size hijyenik mi?Ruhsatı var mı?

Ruhsat olmadan kaçak açılmış bir iş yeri konumunda ki yere sizde göz yumuyorsunuz.

OKULLARIN SALONUNDA DÜĞÜN OLMAMALI

İnsanlar sizin kurallarınıza uyuyarak milyonlarca para verip düğün salonu açacak bütün kuralları uygulayacak. Sizde o en ufak bir hata yaparsa yaptırım uygulayacaksınız.

Ama okulun salonunda ve bahçesinde hiçbir kontrol olmadan yapılan düğünde okula destek verip, boya parası cam çerçeve parası veriyorlar. Böyle bir şey olamaz, kafasına göre kimse iş yapmamalı, sokak arasında düğün olmaz biz çevre derneği olarak bununla ilgili şikâyette bulunduk. Çünkü mahallede cenazesi olan var, yaşlı olan var, çocuk uyutan anne babalar var. Gece saat 12’ye kadar kimse o sesi dinlemek zorunda değil. Aynı şekilde okullarda da akustik olmadığı için oranın sesi de korkunç bir şekilde dışarıda. Ben esnaf veya işletmeci olsam bu durumu CİMER’e şikâyet ederim, bildiririm bu benim en doğal hakkım. Bu durum çok kötü inşallah düzelir kanaatindeyim ve bence düzelmeli de her şey karalına göre olmalı. Okul salonunda düğün yapılamaz ,hatadan bir an önce dönülmelidir”dedi..

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-