eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE DENİZ TEMİZ VE GÜVENLİ

ÜNYE’DE DENİZ TEMİZ VE GÜVENLİ
24 Haziran 2021 - 15:28

Yaz mevsimi ve deniz sezonunun gelmesi ile güvenli bir şekilde denize girilmesi için belirlenen yerler arasında Ünye tam not alabiliyor.

Deniz sezonunun açılması ile gözler sahillere çevrildi. Denize girilirken dikkat edilmesi gereken hususlar içerisinde öncelik güvenlik ve temizlik. Konunun hassasiyetini dile getiren Ünye turizm işletmeciler derneği başkanı Adnan Sobi, yaptığı açıklama ile Ünye’de denize girilecek yerlerin güvenli ve temiz olduğunu belirtirken, dikkat edilmesi gereken hususları da şu şekilde açıkladı; “Ünye Turizm İşletmecileri Derneği olarak, yaptığımız çalışmalarda, kentimize dışarıdan gelen ve kent halkının mutlu bir yaşam sürmesi için üst düzeyde çalışmalar yapıyoruz. Sahillerimizde bulunan Ünye Manyetik Siyah Kumu aynı zamanda insan sağlığı açısından önemli katkılar sunmaktadır.

Karadeniz’in doğası gereği oluşan rip akıntısı nedeniyle boğulma riskine karşı dikkatli olunması için çalışmalar yapıyoruz. Rip akıntısını gözlemlemek için profesyonellik ve tecrübe gerekiyor.

Ünye’mizdeki güvenli hizmet altyapısı olan özel plajlarımız;

Mavi Deniz Plajı,

Uzunkum Plajı

Kardelen Plajı

Atik Otel Plajı

Gölevi Plajı

Sahilköy Plajı

O. B. B. Kontrolünde olan plajlarımız;

Eskikızılcakese Plajı, (WC ve yiyecek- içecek hizmeti yok)

Kavaktepe Plajı (WC, Otopark ve yiyecek- içecek hizmeti yok)

Ünye Otogar Altı (Otopark yok)

 Fevzi Çakmak Plajı (WC, Otopark ve yiyecek – içecek hizmeti yok)

Gölevi Kadınlar Plajı,

Çınarsuyu Plajı’dır.

Bu plajlarımız harici kesinlikle denize girilmemesi hayati önem arz etmektedir.

Denize girecek kişilerin kontrollü ve güvenli olan işletmelerimizi veya Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen plajları tercih etmesi gerekmektedir. Boğulma olayları kontrollü bölgeler dışında daha çok meydana gelmektedir. Bunun en büyük nedeni RİP Akıntısıdır.

Rip Akıntısı ile karşılaşmanız durumunda ;

Sakin olun, yardım için elinizi kaldırarak dikkat çekin.

Akıntıya karşı değil, yanlara doğru yüzün,

Bu durum kısa süreli basit bir doğa olayıdır, panik yapmayın,

Enerjinizi boşa harcamayın! Elbet akıntının gücü zayıflayacaktır. Suyun üzerinde kalın,

Su dibe çekmez sakin kalmaya çalışın.

Deniz dalgalı olduğu günlerde dip ve rip akıntıları daha sık görülmektedir. Ordu’da deniz turizmi için Ordu Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu mavi bayrak ve plaj can kurtarma hizmetlerini bizler hem işletme hem de dernek olarak önemsiyor ve destekliyoruz. Turizmin en önemli noktası güvenliktir. Eğer deniz kısmında çalışıyorsanız can ve yüzme güvenliği en önemlisidir. Buraya gelen yerli veya yabancı turist kendini güvende hissederse buradaki konaklama süresini uzatır. Plaj ve kamp işletmelerimiz güvenli ve donanımlı bir şekilde yeni turizm ve deniz sezonuna hazır durumdadır. Amacımız misafirlerimizi en güzel ve mutlu bir şekilde ağırlamak ve uğurlamaktır. “

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-