eskort samsun

ÜNYENETHABER

10 SANİYEDE YÜZDE 99’LUK GÜVENİRLİK

10 SANİYEDE YÜZDE 99’LUK GÜVENİRLİK
24 Haziran 2021 - 16:01

Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezinde (UNAM) Türk araştırmacılar tarafından koronavirüs teşhisini 10 saniyede yüzde 99 güvenilirlikle yapabilen nanoteknoloji temelli “Diagnovir” adlı sistem, güvenilirlik testlerini geçerek kullanılmaya başlandı. Diagnovir’e dünyanın her yerinden talep geldi.

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, Türkiye’de ilk vakanın görülmesinin ardından kurulan iş birliğiyle UNAM’da geliştirilen sistemin kullanıma başlaması dolayısıyla açıklama yaptı.

“DÜNYANIN HER TARAFINDAN TALEP VAR”

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Türkiye’de görülmeye başlamasının hemen ardından hızlı sonuç veren bir test sisteminin geliştirilmesi için başlanan projenin tamamlandığını ve PCR’ın yerini alabilecek, çok da hızlı, saniyeler içinde sonuç verebilen yöntemin başarıyla hayata geçirildiğini ifade eden Atalar, şu bilgileri verdi;

“Şu anda seri üretim sürecine geçildi. Dünyanın her tarafından sisteme talep var ve kullanmak istediklerini belirtiyorlar. Özellikle Kovid-19 riski büyük olan havaalanı gibi yerlerde, sonucu hemen alınabildiği için havaalanları istiyor, üretimin durması büyük maliyetlere neden olabileceği için büyük fabrikalar istiyor. Örneğin, Alman Futbol Ligi istedi. Dünyada eşi olmayan bir sistem olduğuna inanıyoruz.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-