eskort samsun

ÜNYENETHABER

Teknikerler Derneği görev dağılımı yaptı

Teknikerler Derneği görev dağılımı yaptı
04 Temmuz 2021 - 0:28

26 Haziran Cumartesi günü Genel Kurulu’nu gerçekleştiren Ordu Teknikerler Derneği, yeni seçilen yönetim içindeki görevlendirmeleri yaptı. Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı, 26 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen Genel Kurula ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

Çok kıymetli tekniker dostları basın temsilcilerimiz; sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum…

1999 yılında farklı illerde aynı amacı taşıyan mesleki derneklerin birleşmesiyle Ankara da kurulan Türkiye Teknikerler Birliği, 2012 yılı ile Ordu il temsilciliğin yaptığım ve 2020 yılı ocak ayında 52-118-093 kütük numarası ile kuruluşu tescillenen ORDU Teknikerler Derneğimiz covid-19 salgın pandemi sürecinde basın açıklamaları dışında diğer faaliyetlerini gerçekleştirememiş ancak her şeye rağmen maske mesafe ve hijyen kurallarına uyarak kendi sorunları ile birlikte doğduğu memleketin ve birlikte yaşadığı insanların sorunlarıyla ilgilenmiş olup birebir kendilerine ulaşarak yaklaşık 96 üye başvurusu alarak 52 resmi üyenin kabulü, 41 üyenin katılımı ile ilk olağan genel kurulunu 26 Haziran 2021 cumartesi günü beklentilerin üzerinde yoğun bir katılım ile ilimizin ilk giriş kapısı Ünye ilçesinde gerçekleştirmiştir. Genel kurulumuz divan heyeti ile mesleğinde başarılı olan üst düzey yönetici ve başarılı iş insanları teknikerlere plaket takdim edilerek sonlandırılmıştır.

Rabbim bizleri çıktığımız bu yolda hayra yöneltsin, hayırsızlardan muhafaza eylesin. Bizleri en güzel yerlerde, en doğru insanlarla yollarımızın kesişmesini ve her zaman en iyisin değil en hayırlısını nasip eylesin.

Kongremizin öncelikle Ordu teknikerler  ve  aileleri başta olmak üzere Edirne’den Kars’a  tüm teknikerler ve ailelerine,  ülkemize milletimize Ordu ilimize hayırlı olmasını diliyorum.

30 Haziran 2021 Yeni yönetimimiz ile yapılan toplantımız sonrasında yapılan görev dağılımında;

Musa KIRANLI (ÜNYE)                      – İl Başkanı

Fatih HARTAMACI (ALTINORDU)  – Başkan Vekili

Taylan ŞENDUR  (FATSA)               – Teşkilatlanmadan Sorumlu Bşk. Yrd.   

Rıfat Köylü (ÜNYE)                            – Mesleki Komisyonlardan ve Eğt. Sor.Bşk.Yrd.  Hande Sencar (ÜNYE)                          – Basın Yayın ve Hukuk İşleri Sor. Bşk.Yrd.   

Tolga Özsoy (ÜNYE)                          – Kültürel ve sosyal faaliyetler Sor.Bşk.Yrd.     Mesut Yılmaz Gül (ÜNYE)              – Mali İşler Sorumlu Bşk.Yrd. Yrd.

Pandemi nedeniyle üyelerimiz dışında kimseyi davet etmediğimiz sadece üyelerimizin katılımıyla Ordumuzun batıdan giriş kapısı Ünye ilçemizde yaptığımız genel kurulumuz sonrası  ilk ziyaretimizi yine Ordumuzun doğu kapısı Gülyalı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ile Devletin temsilcisi sıcak eli olan kıymetli valimiz, OBB belediye başkanlığı ve OTSO Başkanımızı, devamında Fatsa Kaymakamlığı, belediye başkanlığı ile FATSO başkanlığı, aynı şekilde Ünye kaymakamlığı, belediye başkanlığı ile ÜTSO başkanlığı ziyaretlerimizi yapacağız.

İnşallah şu salgını tamamen atlatıp sağlıklı günlere döndüğümüz ileriki günlerde olağan 2021 yılsonunda Fatsa ilçemizde ve 19 ilçe temsilcilerimiz ve üye katılımları ile 2023 Olağan genel kurulumuzu Altınordu merkez ilçemizde yaparak Ordu ilimizi taçlandıracağız.

Memleket isterim ne zengin ne fakir, ne de sen ben farkı olsun. Teknikerler başta olmak üzere herkesin işi aşı evinde sofrasında ekmeği, bir tas sıcacık çorbası olsun. Sesimizi duyan ve elimizden tutan tüm tekniker ailelerini, hemşerilerimizi, tekniker dostlarımızı sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

Bizlere güvenerek ilgi gösteren ve ORDU Teknikerler Derneği ilk olağan kongresine katılarak bizleri onurlandıran, çiçek göndereni sms ve telefonla arayan, yanımızda olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.  

Özellikle Ünye, Ordu yerel basın ve tekniker meslektaşlarımız başta olmak üzere Divan başkanlığı yapan OBB park bahçe ve yeşil alanlar, kültür turizm ve sanat daire başkanı Sayın İzzet Gündoğar’a ve divan üyeleri Ünye eski Yedaş müdürü A.Kemal Yılmaz’a, Ünye Ziraat odası başkanı sayın Osman Sarıkahraman’a  gösterdikleri ilgi ve güven için teşekkür ediyorum.

Yine Oy birliği ile onay alan birbirinden kıymetli il / ilçe temsilcilerimiz;

Elk. Ve Mekatronik Teknikeri, İş İnsanı Musa KIRANLI – Genel Başkan (Ünye),

Elk.Teknikeri ve İş İnsanı Fatih HARTAMACI – (Altınordu ilçe temsilcisi),

İnş. Teknikeri Valilik Yapı İşl.Memur Ümit ÇAKIR ( Altınordu ilçe temsilcisi),

İnş. Teknikeri ve İş insanı Taylan ŞENDUR –  (Fatsa ilçe temsilcisi),

Elk. Teknikeri ve İş insanı Burhan USLU – (Fatsa ilçe Temsilcisi),

İnş. Teknikeri ve iş insanı Semih DURAN ( Fatsa ilçe temsilcisi),

Vet.Sağlık Teknikeri Gizem ÇİMEN (Fatsa ilçe temsilcisi),

Makine Teknikeri Üst düzey yönetici Oktay OKUYUCU – (Ünye ilçe temsilcisi),

İnş.Teknikeri ve İş insanı Murat YILDIZ – (Ünye ilçe temsilcisi),

Makine Teknikeri Ünye Dev.Hst.Tek.Şef İbrahim ÖZSOY ( Ünye ilçe temsilcisi),

Elk.Teknikeri ve Ünye Yedaş İşl.Şefi Tuncay ÖZKAYA ( Ünye ilçe temsilcisi)

Elk.Teknikeri ve Akkuş RES sorumlusu Cemalettin AYDOĞDU (Akkuş İlçe temsilcisi)

Elk.Teknikeri Ünye Yedaş Pers. Tuğrul KOYUNUSTA (Çaybaşı ,ilçe Temsilcisi)

Elk. Teknikeri  Yunus KÖSE  ( İkizce ilçe temsilcisi),

Vet.Sağlık Teknikeri İmren YILMAZ (Giresun il temsilcisi)

İnş. Teknikeri Aykut KURT ( Giresun il temsilcisi)…….. olarak atanmışlar ve diğer ilçe temsilcilik çalışmalarımız devam etmektedir.

Mesleğin ve Meslektaşlığın karşılıklı sevgi saygı ile değer kazanacağını, birlikte yaşama becerisiyle ilerleyeceği düşüncesi ile çoğu zaman kendi sorunlarımızdan daha çok toplumun yaşadığımız yerin sorunları ile ilgileniyoruz.

Tarihte başarıya ulaşan her hareket, sadece bir kişinin ayağa kalkmasıyla başlamıştır. Şu an sadece bir il dernek başkanı olarak görülüyor olsam da yalnız olmadığımı biliyorum ki genel kurulumuza katılımlarınız bunun bir göstergesidir.

Edirne’den Kars’a tüm teknikerlerin ve dostları ile birlikte İlimizde ilçelerimizde bulunan potansiyel olarak tüm branş teknikerlerin yanımda olduğundan emin olarak çalışmalarımı sürdürerek hedeflerimizden kopmadan yolumuza devam ederek teknikerlerin uğradıkları haksızlıklar ile yaşamın her alanındaki başarılarını varlığını anlatarak, teknikerlik ünvanını yaptığımız faydalı çalışmalar ve başarılarımızla hafızalara kazıyacağız.

Yasamanın ve yürütmenin, teknikere, bırakın hak vermeyi, bazı lobilerin yanlış bilgilendirme ve belgeler ile yargıyı da yanıltarak elinde var olan haklarının da alındığına şahit oluyoruz. Sorunlarımızın çözümü ve haklarımız için tek adres teknikerin bizzat kendisidir.

Müşterek paydalarda buluşmak suretiyle hukuk ve demokratik haklarımız ile sesimizi gür bir şekilde duyurmaya devam etmemiz için Ordu da, Fatsa da, Ünye de diğer ilçelerde olan Tekniker meslektaşlarımızı hiçbir ayrım yapmaksızın, Ya sana yapılan haksızlıklara razı ol,  ya da haklı mücadelemize ortak ol. Mesleğini ve onurunu koru. Teknikerlik bir madalyadır, teknik adamın göğsünde gururla taşıyacağı diyerek, derneğimize mesleki birliğimize üye olmaya davet ediyorum.

Gücünüzü birleştirdiğinizde sergilediğiniz duruş hiç kimsenin bizleri görmezden gelemeyeceği kadar etkin olacağına ve sorunlarımızın çözüleceğine inanıyorum.

Yeni bir hak talebimizden ziyade okurken üniversiteli sayılan ancak mezuniyet sonrasında sahipsiz bırakılan Tüm Meslek Yüksek Okulu Mezunları Tekniker meslektaşlarımızın gasp edilen tüm yasal haklarının geri iade verilerek tekniker arkadaşlarımızın sahadaki yerlerini almaları umuduyla sesimizi duyan herkese sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği olarak asla siyasi kimlik taşımadan, tarafsız bir şekilde herkesle barışık, başarıyla tamamladığımız 1999 yılından bugüne kadar emek ve katkıları için başta Genel Başkanımız Ertan Kılıç ve yönetim kuruluna, Edirne’den Kars’a ülkemizi karınca misali çalışarak, örümcek ağı gibi ören tüm illerimizde teknikerleri temsil eden İl başkanlarımıza, her zaman bizlere destek veren tüm tekniker dostlarımız teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ülkemizin gerçek sahibi İnşaattan, makineye, Elektrikten Bilgisayara, Zıraatten Gıdaya, Sağlıktan, Tarıma, ülkemizi ve milletimizi yakından ilgilendiren her türlü sektörde alın teri ve emeği olan üretici iş gücü teknikerlerdir.

Teknolojik anlamda dünya tarihinin en hızlı dönüşümüne tanık oluyoruz. Bu nedenle, gelişmiş ülkelere baktığımızda, mesleki ve teknik eğitim hükümetlerim çözmesi gereken öncelikli politikaları arasında yer almaktadır. Ülkemizde de mesleki eğitime ve mesleki eğitim öğrencilerine yapılan iyileştirmeler umutlarımızı güçlendiriyor.

Teknoloji hayatımızı şekillendiriyor. Ekonomik büyüme de, teknolojideki değişimle paralel bir gelişim gösteriyor. Dolayısıyla, yarının güçlü ekonomileri arasında yer almanın tek yolu, mesleki eğitim ve mezunlarının istihdam edilmesi ya da serbest piyasada çalışmalarının önündeki engeller kaldırılarak sahadaki yerlerini almaları sağlanmalı, Anayasamızın 135. maddesi gereği Meslek odası kurulmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır.

Nitelikli insanların oluşturduğu toplumların ulaşamayacağı hedef, çözemeyeceği sorun yoktur. Türkiye’nin yüksek öğrenimli teknikerler potansiyelini harekete geçirmek ülkemizi bulunduğu yerden daha yukarıya çıkaracağından kimsenin şüphesi olmasın. Teknikerlerin uzattığı eli tutan herkes kazanacaktır.

Teknikerler Derneği ORDU

Ynt. Krl. adına İl Başkanı Musa Kıranlı

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-