eskort samsun

ÜNYENETHABER

“KARADENİZ CAN ALAN DEĞİL, CAN VEREN OLSUN”

“KARADENİZ CAN ALAN DEĞİL, CAN VEREN OLSUN”
06 Temmuz 2021 - 11:05

ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi Vali Sonel’e  “Karadeniz Can Alan Değil, Can Veren Olsun” çağrısında bulundu.

Ordu’nun turizm açısından güvensiz ve pas geçilen bir il olmaya devam edeceğini belirten Adnan Sobi, Vali Sonel’in toplantı gerçekleştirmesini isteyerek yaptığı açıklamada şu sözleri ifade etti;

“Acilen sadece resmi kurum temsilcilerinin olduğu değil, sahanın aktörlerinin de olduğu ve sayın Valimizin başkanlığında bir toplantı yapılmalıdır. Aksi takdirde Ordu ilimiz turizm adına güvensiz, riskli ve pas geçilen bir il olmaya devam edecektir. Sezon başında yapmış olduğumuz açıklamalar sahaya olan hakimiyetimizin ve bilinçli öngörümüzün sonucudur. Dikkate alınmadı, gereği yapılmadı ve deniz kazalarının önlenmesi için ekip kurulmasını öngören bir açıklamadır. Coğrafyası itibariyle sahil bandında bulunan parçalı plaj alanlarının yoğunluğu nedeniyle yıllardır kontrol altına alınamayan ve can kayıplarına neden olan boğulma ve deniz kazalarının çözümü ÜNTİD olarak kurulduğumuz 2005 yılından beridir hazırlamış olduğumuz raporların; yönetici, idareci, etki ve yetki sahiplerinin uygulamamasının sonucudur. Sahil bandı boyunca kontrollü, alt yapısı ve resmiyeti olan alanlar dışındaki sahaların rehabilite edilerek kayıt altına alınması gerekmektedir. Kaldı ki, yaşanan vakaların tamamı işletmelerimiz ve kontrollü alanlar dışında yaşanmaktadır.

Çözüm, sahanın tamamına güvenlik tedbirleri alınmazsınız ancak, bilinçli ve kontrollü bir yönetim anlayışı ile yaklaşarak koordinasyon çerçevesinde yönetilerek güvenli bir Ordu inşaa edebiliriz”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-