eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ordu Barosu Fatma Yümlü’nün Yanında

Ordu Barosu Fatma Yümlü’nün Yanında
06 Temmuz 2021 - 11:43

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu, BBP Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü’ye emniyet personeli tarafından yapılan tatsız olay hakkında basın bildirisi yayınladı.

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu yaşanan olaya yönelik şu açıklamayı yaptı;

“04.07.2021 tarihinde gerçekleşen, Fatma YÜMLÜ’nün iş yerinde, kolluk kuvvetleri tarafından hukuka aykırı bir şekilde, ters kelepçe takılmak suretiyle göz altına alınmasını kınıyoruz.

Fatma Yümlü’ye covid-19 tedbirlerine aykırılık yaptığı iddiasıyla Kolluk kuvvetlerince uygulanan bu hukuk dışı davranış, insan ve özelinde kadın haklarının da ihlalini oluşturmaktadır.

Pandemi bilindiği üzere yalnızca ülkemiz için değil evrensel bir sorundur. Lakin pandemi sebebiyle kolluk kuvvetinin zor kullanarak temaslı olduğu iddia edilen birini ters kelepçe ile hukuki şartları gerçekleşmeksizin gözaltına alması hukuken kabul edilemez niteliktedir. Kolluk kuvvetlerince orantısız güç kullanılmış olması kadına yönelik şiddet ve insan hakları ihlalleri kapsamında ne yazık ki ülkemiz açısından kötü örnektir.

Ceza Muhakemesi Kanunu, Yakalama, Göz Altına Alma ve İfade Alma yönetmeliğine ve ilgili diğer mevzuata aykırı eylemi kabul etmiyor, yapılan bu haksız saldırıya sebebiyet veren kolluk kuvveti personelinin idari soruşturmaya tabi kılınmasını da önemle talep ediyoruz. Mesleki güçlerini etik, mesleki değerler ve hukuk dışında kullananları kınıyoruz.

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak özellikle kadın hakları ihlallerini önleme, kadına yönelik gerçekleşen saldırı ve şiddetinde karşısında olmak noktasındaki tüm çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürdüğümüzü, kadın ve insan hakları ihlallerinin önünde duvar olacağımızı ve gerçekleşen bu üzücü sürecin de takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-