eskort samsun

ÜNYENETHABER

ŞAMPİYON KÖPEK ÜNYE’DEN

ŞAMPİYON KÖPEK ÜNYE’DEN
05 Ağustos 2015 - 10:18

ffff

Ünye’nin Saca Mahallesinde ikamet eden,  1951 Ünye doğumlu olan ve çocukluğundan beri av yapmaya özel merakı olduğunu söyleyen Yüksel Kulaçoğlu, yakın zamana kadar safkan av köpekleriyle avlandığını, bölgedeki av sahalarının yetersiz olması nedeniyle de daha çok yunus_emre-21-214x300Amasya, Sivas, Erzincan ve Erzurum illerine av yapmaya gittiğini söyledi.

Akabinde ise Yerel Av Köpeklerinin zor şartlarda avlanmakta zorlanması üzerine  DEUTSCH KURZHAAR cinsi bir av köpeğinin olduğunu öğrenerek bu köpek ile ilgili araştırma yapmaya başlıyor. Sonuç itibari ile bu köpeğin tam da kendi tarzına uygun olduğunu düşünen Yüksel Kulaçoğlu, daha yavruyken DEUTSCH KURZHAAR cinsi köpeği satın alarak onunla birçok yarışmalara katılarak  çeşitli madalyalar ve kupalar kazanıyor.

Aynı zamanda kendisinin ve köpeğinin Köpek Irkları ve Bilimleri Federasyonu’na kayıtlı olduğunu söyleyen Yüksel Kulaçoğlu, Ulusal ve Uluslararası Organizasyonlarda yabancı hakemler tarafından ırkının en güzel özelliklerini taşıyan köpek ünvanını da aldığını dile getirdi.

Yüksel KULAÇOĞLU;

”1951 Ünye doğumluyum ve çocukluğundan beri av yapmaya özel merakım var. Yakın zamana kadar safkan av köpekleriyle avlanmak tayım. Bölgedeki av sahalarının yetersiz olması nedeniyle de daha çok Amasya, Sivas, Erzincan ve Erzurum illerine av yapmaya gittim.  Yerel av köpeklerimizin bu zor şartlarda av performansının yetersiz olduğunu gördüm ve benim tarzıma en uygun olan ve DEUTSCH KURZHAAR cinsi av köpeğinin olduğunu öğrendim. Akabinde internetten araştırarak av sahasındaki çalışmalarını gördüm.

Ünye’de Von Ünye Çiftlik ismiyle profesyonel anlamda SCR’li ve Çip’li köpek üreticisi Ayka Öztürk’ten Ekin Von Ünye isimli yavruyu satın aldım. Bu yavrunun babasının ismi Nero Vonder Schnepfenstrich ve sahibi ise Bora Pir, Annesinin ismi ise Zeyna Von Ünye ve sahibi Aykan Öztürk.

Babası Macaristan Budapeşte de yapılan Dünya Şampiyonasında 2. olmuştur. Annesi olan Zeyna’nın ise dedesi Heiko KS Von Osterberg, img2882016 yılında Almanya’da Dünya birincisi olmuştur. Böyle şampiyon bir soydan gelen köpeğim ırkının tüm güzel özelliklerini üzerinde taşımaktadır.

Köpeğim, bıldırcın, keklik, çulluk, tavşan ve ördek avlarını mükemmel bir şekilde yapmaktadır. Akabinde Yaban Tv. kanalında Amasya Bıldırcın Avı görüntülerimiz sürekli yayınlanmaktadır.  Aynı zamanda DEUTSCH KURZHAAR cinsi olan köpeğim Ekin’in üretilebilmesi için gerekli olan süs üretim izni sınavını Balıkesir’de tamamlayarak damızlık ünvanını almıştır.

Türkiye’de kurulu Köpek Irkları ve Bilimleri Federasyonu’na ben ve köpeğim kayıtlı bulunmaktayız. Federasyonumuz ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu sayede de Etkin, girmiş olduğu ulusal ve uluslararası organizasyonlarda özellikle yabancı hakemlerden ırkının en güzel özelliklerini taşıyan köpek ünvanını almıştır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Akabinde DEUTSCH KURZHAAR cinsi Etkin isimli köpeğinin 29 aylık olduğunu ve 20 ay içinde bir çok yarışmalara girerek çeşitli madalyalar ve kupalar aldığını ifade eden Yüksel Kulaçoğlu; sırasıyla köpeğinin girdiği yarışmalardan bahsetti.

Ster Dogs Et Star Cities       : Gençlerde Mükemmel  J.CAC

CAC – İSTANBUL                 : Gençlerde Mükemmel  J.CACİB

2. ANKARA CAC                     : Junyor Mükemmel  J. III

İSTANBUL SİLİVRİ CACİB  : İnter Medisk Mükemmel  CAC

İSTANBUL SİLİVRİ CACİB  : İnter Medisk Mükemmel  CAC + CASİB

İSTANBUL SİLİVRİ CACİB : Working Mükemmel CAC

İSTANBUL SİLİVRİ SASİB  : İnter Medisk Mükemmel  CAC + SASİB

A Mid Summer Night

Dream Saows CACİB II            : Working Mükemmel CAC + CASİB + BOB + BİS II

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-