eskort samsun

ÜNYENETHABER

YEMEK KİTABI UYGULAMALI TANITILDI

YEMEK KİTABI UYGULAMALI TANITILDI
07 Ağustos 2015 - 1:59

VİDEO HABER

hhh

 

Geçtiğimiz hafta çıkmış olan  ”Ordu Yemekleri” isimli kitabın yazarı Aynur Zeren TAN, 06.08.2015 tarihinde Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Lokalinde Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş ZOR, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ünye Basın Mensubunun katılımı ile kitapta yer alan yemeklerin tanıtımını gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen bu yemekte çeşitli açıklamalarda bulunan ”Ordu Yemekleri” isimli kitabın yazarı Aynur Zeren Tan; Yemeklerinde suni hiç bir şey kullanmadığını ve kullandığı tüm malzemelerin hepsinin doğa olduğunu dile getirdi.

Aynur Zeren TAN;

”Nefise Karatay hocamız sürekli karbonhidrat, şeker yerine sebze ve protein yapıcı yemekler tüketin diyor ya, gerçekten de bizim bölgemiz, sebze, et, balık yönünden zengin bir bölgedir. Sebze türü yemekler günümüzde özlenen ve giderek imrenilen yemek türü olmakla birlikte, avantaj olarak ta bizim bölgemizde fazlasıyla bulunmaktadır.

Kitabımda yeyunus_emre-21-214x300r alan yemeklere baktığımız zaman kesinlikle kilo yapıcı yemekler olmamakla birlikte sebze ağırlıklıdır. Akabinde ise tariflerime göre yapılan yemeklerin hepsinde az ve öz olarak katılmış ceviz ve fındık yağı bulunmakta.

Baktığınız zaman ceviz ve fındık yağını vücut çok kolay atabiliyor ve diğer yağları atması bu kadar kolay olmuyor. Dolayısıyla kitabımda vücut mekanizması için çok sağlıklı yemekler ve tarifler mevcut.” şeklinde açıklamalarda bulunarak yemeklerinde kesinlikle suni hiç birşey olmadığını ve kesinlikle her şeyin doğal olduğunu dile getirdi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş ZOR;

”Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak emekli bir öğretmen arkadaşımızın çıkarmış olduğu ”Ordu Yemekleri” isimli yemek kitabını odamızın yönetimin kurulunun almış olduğu bir karar ile  sponsorluğuna talep olarak kitabın basımında kendisine yardımcı olmuştuk ve akabinde kitabın tanıtımını hep birlikte gerçekleştirmiştik.

Bugün ise Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Yönetim Kurulumuz ve Basın Mensupları eşliğinde bu kitapta yer alan bir kaçimg288 çeşit yemeği, kitabımızın yazarı olan Aynur Zeren Tan’ın ellerinden sizlerin damak tadınıza sunduk.

Baktığınız zaman bu yemek kitabımızın Ordu’da veya çevredeki ilçelerde yapılan yemek kitabı olması Ordu Yemekleri olması gerçeğini asla değiştirmiyor. Çünkü kültürümüzün ve yemeklerimizin dar kalıplara sıkıştırılması asla mümkün değildir. Bu yüzden kitabımıza Ünye Yemekleri değilde Ordu Yemekleri ismini verdik.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-