eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Ünye Halkı Zarara Uğratılmıştır”

“Ünye Halkı Zarara Uğratılmıştır”
19 Ağustos 2021 - 18:53

Ünye Turizm İşletmeciler Derneği (UNTİD) Başkanı Adnan Sobi, Ünye’nin turizm sezonunu değerlendirirken, Ünye’deki eksiklikleri de gözler önüne serdi.

UNTİD başkanı Adnan Sobi, “Ünye halkı zarara uğratılmıştır” başlığıyla hazırladığı basın bildirisinde Ünye’nin acı tablosunu ortaya koydu.

 Başkan Sobi açıklamasında şunları kaydetti;

“Ünye Halkı Zarara Uğratılmıştır…

Ünye’miz Resmi  Turizm Kenti Kimliği olan bölgenin tek ilçesidir. Ne yazık ki böylesine öngörülü ve kıymetli kimliğin hiç farkında olmayan bir Büyükşehir Belediyesi ve yönetim anlayışı var. Üntid olarak yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda kent kimliğinin öneminden ve bu kimlik çerçevesinde yönetim, yatırım ve hizmet alanındaki tüm çalışmaların bu çerçrvede değerlendirilmesi gerektiğini vurguladık.

Ne yazık ki, haziran ayında bitmesi gereken, Asarkaya Kent Ormanı Yolu, Otogardan başlayıp Çamlığa kadar giden sahil düzenlemesi, Çamlık, Çamlık Kafe mobilyası ve  kalitesinin eksikliği, Yaz Konağı Mağarası, Ayanikola Adası çevre düzenlemesi, Akçay Çöp sahası rehabilitasyonu gibi kentimizin turizmsel vitrin alanlarındaki çalışmalar özensiz, plansız, heyecansız ve liyakatsız yapıldığı için Ünye’miz sadece bir yaz mevsimini değil, başta Turizm İşletmelerimiz olmak üzere tüm şehir esnafımız gelir kaybına uğramıştır, uğratılmıştır.

Belediyeler kentin insani yaşam kalitesini en üst düzeyde tutmak için kenti yönetirler. Ne yazık ki Ordu Büyükşehir Belediyesi özellikle Ünye’mizin giriş kapısı ve en kıymetli vitrini olan sahil yolumuzu bilinçsizce ve liyakatsızca iş yapan bir müteahhit firmanın insafına bırakırcasına hareket etmektedir. Ünye’miz bir müteahhit firmanın keyfe keder çalışmasına bırakılacak şehir değildir. Sahil yolu defalarca sökülüp, yapılıp, tekrar sökülüp şantiye havasından kurtarılamamıştır. Kaldı ki, akşamları en keyifli yürüyüş yolumuz olan sahil şeridinin aydınlatma direkleri olduğu halde karanlığa terk edilmesi bardağı taşıran son damla olmuştur.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tüm yoğunluğunu vererek acilen sahil düzenlemesini bitirip, Kıymetli Ünye Halkımızdan özür dilemelidir. Bunun ispatı olarak da,  kent mobilyalarının kentimizin kimliğine ve kalitesine uygun düzenlemesini de beklemekteyiz.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-