eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Engellilere Yazarlık Eğitimi

Ünye’de Engellilere Yazarlık Eğitimi
10 Ağustos 2015 - 18:33

VİDEO HABER

11882163_1114329715264281_362698700_o

Türkiye İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı projesi kapsamında Ünye’de engeli vatandaşlara yazarlık eğitimi veriyor.

Dünya Liderlik Derneği Onursal Başkanı Yaşar ATEŞSOY tarafından, 08 – 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında Ünye ve çevresinde bulunan engelli vatandaşlara yönelik düzenlenen Yazarlık Eğitiminin üçüncü günü Ünye Yunus Emre Çay Bahçesinde gerçekleşti.

Gerçekleşen bu proje kapsamında açıklamalarda bulunan TİMEF Başkanı Şakir Gürel; projenin Ünye’de gerçekleşmesinden son derece mutlu olduğunu ve katılımcı herkesin eğitim sonrasında yazarlık sertifikası alarak gazete, dergi gibi yerlerde köşe yazısı yazabileceğini dile getirdi.

TİMEF Başkanı Şakir GÜREL;yunus_emre-21-214x30044

”Türkiye İletişim ve Medya Federasyonu olarak Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı projesi gerçekleştiriyoruz. Bu projede ise çeşitli eğitimler veriyoruz ve bunlardan bir tanesi ise şuan gerçekleştirmiş olduğumuz Engellilere Yazarlık Eğitimi. Engellilere Yazarlık Eğitimimize 08.08 2015 yani Cuma günü başladık. 1 hafta sürecek olan eğitimimizin şuan 3 günündeyiz.

TİMEF olarak bu projenin Ünye’de gerçekleştirilmesine karar kıldık ve eğitim sonrasında katılımcı herkes yazarlık sertifikası alarak çeşitli gazetelerde, dergilerde köşe yazısı yazma imkanı kazanacaklar. Son olarak ise eğitimi veren değerli hocamız Yaşar Ateşsoy’un önerisi ile burada yazılan yazıları bir kitap haline getirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Bir Ünyeli olarak bu eğitimin Ünye de bulunan engelli vatandaşlara yönelik gerçekleşmesinin kendisini mutlu ettiğini söyleyen TİMEF Başkanı Şakir Gürel, bu eğitime katılan engelli hemşehrilerimizin de eğitim sonrasında memnun kalacaklarını düşündüğünü ifade ederek sözü Dünya Liderlik Derneği Onursal Başkanı Yaşar Ateşsoy’a bıraktı.

Dünya Liderlik Derneği Onursal Başkanı Yaşar ATEŞSOY;

”Türkiye İletişim ve Medya Federasyonu olarak Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açılımı projesi kapsamında Yazarlık Eğitimi gerçekleştiriliyor. Bu eğitim sırasında yazarlara, yazı yazmanın insan hayatındaki öneminin farkındalığını yaratmak, hayatı yazarak yaşamanın değerini ve anlamını farkettirmek olacak. Esasen bu program 1 haftalık süre içerisinde gerçekleştirilen farkındalık programı. İnsanların kendilerinde varolan yazı yazma arzusu ve becerisinin farkındalığını yaratarak, hayatlarının bundan sonraki bölümünde yaşadıklarını yazarak daha mutlu daha bilinçli ve daha anlamlı yaşaması noktasında katkı ve destek vermektir.” dedi.

Atölye çalışmalarında yazılacak olan serbest yazıları kitap haline getireceğiz

Gerçekleştirilen bu eğitim sırasında, katılımcılarla yapmış olduğu görüşmeler sonucu, kendilerinin yazı yazma isteğinin ve arzusunun ne kadar yoğun olduğunu gördüğünü dile getiren Dünya Liderlik Derneği Onursal Başkanı Yaşar Ateşsoy; bu eğitim sırasında atölye çalışmaları olacağını ve tüm katılımcıların serbest yazı yazacaklarını sonrasında ise bu yazıların kitap haline getirileceğini söyledi.

”Gerçekleştirmiş olduğumuimg288z bu eğitim sırasında atölye çalışmalarımız olacak ve katılımcılardan serbest yazı yazmalarını isteyeceğim. Sonrasında ise bu yazıları yazım kurallarına uygun bir şekilde kitap haline getireceğiz. Bu bağlamda da bu olay Türkiye’de bir ilk olarak Ünye buna öncülük etmiş olacak. Sonuç itibari ile Ünye’de Engelsiz Yazarlar topluluğu oluşacağına dair işaretlerin ortaya çıkması beni çok mutlu etti.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Her insan yazar doğar. Önemli olan o beceriyi ortaya çıkarmak”  

”Her insan kendine göre bir şeyler yazar.” sonuç itibari ile çağımız yazma çağı diyerek sözlerine devam eden Dünya Liderlik Derneği Onursal Başkanı Yaşar Ateşsoy;

”Baktığımız zaman iletişimimizi dahi artık yazarak yapıyoruz. Özellikle sanal ortamda iletişimi yazışarak kurduğumuz için yazma becerilerinin geliştirilmesi, yazım kurallarına dikkatin farkındalığının yaratılması ve özellikle kullandığımız dil olan Türkçe’nin doğru kullanılması için, bu eğitim insanlara ayrıca katkı ve destek olacak. Akabinde bu eğitimin en sevdiğim tarafı ise katılımcılarımız okumaya daha fazla özen gösterecek. Çünkü okumadan yazmak akıl karı bir iş asla değil.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-