eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan ERGÜN “Herşey Ünye İçin”

Başkan ERGÜN “Herşey Ünye İçin”
11 Ağustos 2015 - 15:19

nnn

Ünye’ye yapılan ve yapılmakta olan ve planlanan yatırımlardan bahseden Sn. Arif ERGÜN önemli konulara değinerek kamuoyunu bilgilendirdi.

Öncelikle  ;

Hayatını fındığa adayan ve her şeyini fındığa bağlayan gönlü ve eli cömert,  bayrağına ve milletine sıkı sıkı bağlı, her daim Allah’a hamd eden bölge halkına; Fındık hasadıyla ilgili bereketli  ve  kazasız bir sezon geçirmelerini diledi.

Ayrıca;  Devletimiz ve Milletimiz üzerinde hainlik ve kahpeliklerle ortaya konan siyaset mühendisliği ile, türlü oyunlar oynandığı bugünlerde şehitler vermekteyiz. Şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Elbette ki bu menfur saldırıların hiçbir sonuç vermeyeceğine ve devletimizin ilelebet payidar kalacağına dair inancımız ve azmimiz tamdır.

yunus_emre-21-214x30044 Diyerek ;  Yatırımlarla ilgili demecine başladı..

Ünye’mizin hatta bölgemizin sağlık sektöründe en büyük hizmetlerimizden biri olan Ünye Devlet Hastanemiz tamamlanmış olup taşınma işlemi başlamıştır. Tüm bölge halkımız tarafından merakla beklenen 300 yataklı yeni Ünye Devlet Hastanemiz Ünye’mize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun. 1 Eylülden itibaren yeni Hastanemizde sağlık hizmetlerimize devam edilecektir. Böyle bir sağlık tesisini Ünye’mize kazandırmaktan mutlu ve sevinçliyiz. Emeği geçenlere özellikle Sn. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey’e Katkılarından dolayı şahsım ve Ünye Halkı olarak şükranlarımızı sunar teşekkür ederiz.

Sn. Arif ERGÜN; Tabakhane Deresi Islah projesi 12 trilyon liralık iç taban beton lamasının 29 Mayısta ihalesi yapıldı ve 10 gün önceden sonra proje müteahhidine yer teslimi yapıldı. Süresi 500 gün olarak belirlendi. Böylece tabakhane deresi daha temiz ve daha dolu gözükerek görsel güzelliği konuşulacak.

Tabakhane deresi üzerinde yine karayollarının yaptığı 3 km. uzunluğunda 15 m eninde yeni yolda sıcak asfalt çalışmalarına devam edilmekle birlikte Eylül ayı sonunda bitirilmesine çalışılıyor. Böylece Ünye Niksar yoluna alternatif bir yol daha kazandırılmış olacak. Hem trafik rahatlayacak hem de Ünye’mizin planlı yapılmasına katkı sağlanacak.

Bunun devamında Karayollarının Nuriye Mahallesi sakinlerinin aylardan beri sıkıntısı olan mahalleye giriş yolunun ve dolmuş yolunun asfaltlama çalışmalarına devam ediliyor. Böylece Nuriye Mahallesi sakinlerinin ve dolmuş hattı esnafının istekleri yerine getirilmiş oldu.

Ünye’ye gelen Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu çözecek olan ve yaklaşık 11 milyon TL’ ye mal edilen 500 kişilik Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun Kız yurdu 2015 – 2016 öğretim yılında öğrenci alımlarına başlayarak faaliyete geçecek. Böylece Üniversitemizde öğrenim gören kız öğrencilerimizin barınma sorunu çözülmüş oldu.

Ünye’de Üniversite eğitiminin iyi ilerlemesi için Üniversite Arazisi yeri olan ve 350 dönüm olarak belirlenen Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin yerleşke arazisinin tahsisi yapıldı. Üniversite Yerleşke binasının yapılması için Sn. Rektörümüzle yaptığımız görüşmeler de bu yerleşkenin Ünyemize kazandırılması ve Üniversite binasının inşası için aynı heyecanı kendisinde görmekten mutlu olduk. Böylece Ünye’mizi Üniversite Şehri yapacağız.

Organize Sanayi Bölgesi için yapılan çalışmalar da sona gelindi. Büyük Şehir Belediye Başkanı eski organize sanayi bölgesi için istimlâk edilen Ceviz dere mevkisinde ki araziyi satın almış ve Organize img288Sanayi bölgesi çalışmamızın önünü açarak bizlere destek vermiştir. Kendisine teşekkür ederiz. Yeni Organize Sanayi bölgesi gerek maliyet gerekse yerleşim için daha uygun olan bir arazinin tahsisi ile ilgili dilekçemizi önümüzde ki hafta Bakanlığa veriyoruz. Ünye tarihinde yeni Organize Sanayi Kuruluşu ile ilgili bir problem gözükmemektedir. Başbakan Yardımıcımız Sn. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve teşkilatımız bu konunun takipçisidir.

Yine Belediyemizin Pazar yeri ve Hal yerinden Pazar esnafının taşınmasından sonra,  yatırım planına alınmış olan ve derhal yapılacak olan Ünye Kültür Sarayı Projesi Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde yapılacaktır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bayramca Mahallemizde planlanan 5 milyon liralık içinde Olimpik yüzme havuzuda olan İlçe Gençlik Merkezi 2015 yatırım programına alınmıştır. Bayramca mahallesi sakinleri ve tüm Ünyemize hayırlı olsun.

Ünye İçin düşündüğümüz istihdama ve hizmete yönelik bütün yatırımların takipçisi olduğumuz ve bu konuda hiçbir zaman yılmadan Başbakan Yardımıcımız Sn. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş beyin önderliğinde Ünye’mize hizmet edeceğimiz noktasında kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Kamuoyuna duyurulur.                                                                                

Arif ERGÜN

                                               Ak Parti Ünye İlçe Başkanı

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-