eskort samsun

ÜNYENETHABER

FATSA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

FATSA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
11 Ağustos 2015 - 17:39

CINGIRT MAĞARASI İÇİN 100 BİN TL’LİK ÖDENEK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Fatsa ilçesini ziyaret ederek kentsel dönüşüm, kadınlar plajı ve Cıngırt Mağarası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kentsel dönüşüm çalışması hakkında bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, “Fatsa’daki kentsel dönüşümün maliyeti 120 milyon lira. Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Yani Evkaf yunus_emre-21-214x30044 img288Mahallesi, stat bölgesi riskli alan olarak ilan edildi. Onunla beraber Cumhuriyet Meydanımız rezerv alanı olarak ilan edildi. Şimdi biz öncelikle Cumhuriyet Meydanı’ndaki bazı alanları kamulaştıracağız. Burada 5 tane binaya 20 milyon TL para vereceğiz. Bununla ilgili şimdi bakanlıkla sözleşme imzalayacağız ve inşallah çok yakın bir zamanda bu alanlarda inşaat sürecini başlatacağız” dedi.

KADINLAR PLAJI 15 AĞUSTOS’TA AÇILACAK
Yılmaz, daha sonra Dolunay Mahallesi’nde 222 bin liraya yapılan kadınlar plajında incelemelerde bulundu. 15 Ağustos 2015 Cumartesi günü Fatsa ve Ünye ilçelerinde yapımı bitme aşamasına gelen kadınlar plajının açılışını gerçekleştireceklerini ifade eden Yılmaz, “Altınordu ilçemizin Efirli bölgesinde bulunan kadınlar plajını hizmete açmıştık. Orada 12 bin hemşerimizin ziyaretiyle olağanüstü bir ilgiyle karşılaştık. Önümüzdeki Cumartesi günü, Fatsa ve Ünye’de yapımı bitme aşamasına gelen kadınlar plajını kullanıma açacağız” diye konuştu.

CINGIRT MAĞARASI İÇİN 100 BİN TL’LİK ÖDENEK
Başkan Enver Yılmaz, Fatsa’da Cıngırt Mağarası’nda da incelemelerde bulundu. Cıngırt Mağarası ile ilgili Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Fatma Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve ekibine bilgiler verdi. Başkan Enver Yılmaz incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, “Burada kazılar yapılmış ve kazılar sonrasında ortaya çıkan tablo hiç yapılmamış gibi perişan bir hal almış. Hocamızla görüştük Eylül ayı sonuna kadar akademik yıl açılışı gerçekleşinceye kadar 100 bin TL’lik bir ödeneğin kazı ve izin için yeterli olabileceğini söylediler. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak burası için talep edilen 100 bin TL parayı aktaracağız” şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz’a ziyaretlerde AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoruh ve Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu eşlik etti.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-