eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vali BALKANLIOĞLU, DOKA Yönetim Kurulu Toplantısı’na Katıldı

Vali BALKANLIOĞLU, DOKA Yönetim Kurulu Toplantısı’na Katıldı
12 Ağustos 2015 - 10:05

 002

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Trabzon’da yapılan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Ordu, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Artvin, Rize ve illerini kapsayan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 69. Yönetim Kurulu Toplantısı’na DOKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, başkanlık etti.

Trabzon’da gerçekleştirilen toplantıya Vali  İrfan Balkanlıoğlu, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Giresun Valisi Hasan Karahan, Artvin Valisi Kemal Cirit ile illerin belediye başkanları, il genel meclis başkanları ve DOKA’nın yönetim kurulu üyeleri katıldı.

DOKA Yönetim Kurulu Toplantısı’nın açılışında bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil ÖZ, “Yönetim Kurulu toplantımızda güdümlü proje kapsamında Gümüşhane Organik Tarım Uygulama Ve Araştırma Merkezi altyapısı projesini değerlendireceğiz. Daha önceki dönemlerde Ordu ilimizde Çikolata Vadisi Projesi, Rize ilimizde Çay Park Projesi ve Trabzon ilimizde de Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’yle ilgili güdümlü projeler çalışması devam ediyor. Yaklaşık 5 milyon lira maliyeti olan Gümüşhane Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi altyapısı projesinin ajansımızın payına düşen maliyeti 3 milyon 750 bin lirayı buluyor. Yine bu toplantıda doğrudan faaliyet desteği kapsamında bölge illerimizden gelen proje tekliflerini değerlendireceğiz. Ajansımızın 2015 yılı faaliyetleriyle ilgili konuları ele alıp 2016 yılına yönelik çalışma programını, bütçesini oluşturmaya çalışacağız” dedi.

Toplantıda, DOKA raporları ve analiz çalışmaları hakkında, toplantıya katılanlara bilgi verildi. 2016 yılı Bütçe ve Çalışma Programı, Kelkit Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Alt Yapısının Geliştirilmesi, Doğrudan Faaliyet Destek Projeleri gibi bölgede yapılacak yatırım projeleri görüşüldü.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-