eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN GÜLER’E ÜNYE’DEN DESTEK GELDİ

BAŞKAN GÜLER’E ÜNYE’DEN DESTEK GELDİ
14 Ekim 2021 - 1:05

Ordu Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı ilginç bir tartışmada CHP’li Meclis Üyesi Sami Torun, Kültür Dairesi Başkanlığına atanan Mehmet Altun’u ‘Ordulu olmamakla’ itham ettmiş , Başkan Güler’de sert bir cevap vermişti.

NELER YAŞANMIŞTI?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sami Torun, partisinin ‘ötekileştirme-kutuplaştırma’ politikasına uygun ilginç bir gafa imza atmış, Ordu Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü iken Kültür Dairesi Başkanlığına atanan Mehmet Altun için “Ordu’yu tanımayan Ordulu olmayan birilerinin bu makamlara atanmaması gerekir” demişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de Altun’un Çaybaşı ilçesinden olduğunu ve ailesi ile Ünye’de yaşadığını belirterek, “Ünye Ordu’nun ilçesi değil mi? Bu ayrımcılık size yakışıyor mu?” diyerek tepki göstermiş ve o benim adamın diyerek Mehmet Altun’a sahip çıkıştı. Bu konuyu gazetemizde paylaştıktan sonra birçok siyası,sivil toplum ve vatandaşlardan tepkiler yükşedi.

İŞTE SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN MESAJLAR

Ak parti Ünye ilçe gençlik kolları Başkanı Abdulkadir Demir, Başkan Hilmi Güler’in açıklamasına ilk destek verenlerden oldu. Demir paylaşımında şöyle dedi.

”Siyasete , bürokrasiye yön vermek adına CHP zihniyetinin ayrımcı tutumu bir kez daha gün yüzüne çıktı insanların bilgisine birikimine bakmaksızın sadece doğum yerinde Altınordu yazmadığı için daire başkanı olamaz dediğiniz istemediğiniz Ordu’nun evlatları eğitimiyle, bilgisiyle, birikimiyle o kabullenemediğiniz makamlara gelmiştir. Sizler ne kadar izin vermeyiz deseniz de çalışkan insanlar Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler gibi bir değerimizin sayesinde emeklerinin karşılığını alacaktır. Bu zamana kadar kabullenmediğiniz elinize geçen her fırsatta yok saydığınız değerlerin Ünye her zaman arkasında durmuştur bundan sonra da duracaktır. Artık Ordu’da bazı şeylerin değişme zamanı gelmiştir. Ne zaman ki Ordu’da yenilik, proje ,istihdam gibi konular ele alınmaya başlandı muhalefet olarak konuşacak bir şeyiniz kalmadı gündeme özel kalem müdürünü oturtmak zorunda kaldınız. Ne zaman ki liyakat sahibi insanlar işini yapmaya başladı sizler onları taşlamaya başladınız. Bırakın artık hizmet üretilsin, bırakın artık güzellikler konuşulsun”.

NEFRETLE KINIYORUZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye yerleşkesi kalemi olan Erkan Koç ise,

”Ünyelileri Ordulu saymayan bu zihniyet, Ordu halkını bölmeye parçalama ayrıştırmaya çalışmaktadır. Ordu ilimiz ilçeleri ile birlikte bir bütündür. Büyükşehir belediye başkanımız sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler CHP Li Meclis üyesine gereken cevabı vermiştir”ifadelerini paylaştı.

ART NİYETLİLERE CEVAPTIR

Başkan Vekili Adem Atik ise,”Ordu 19 ilçesiyle bir bütündür.Ordu Büyükşehir Belediyesi 19 ilçeyi kapsar.Aksini düşünen ve ayrıştıran art niyetlilere sayın bakanımızın cevabıdır”diyerek Güler’e destek verdi..

VATANDAŞLARIN DESTEK VE TEPKİ PAYLAŞIMLARINDAN BAZILARI ŞÖYLE;

–Dün Adem Atik ,Bügün Mehmet Altun;Yarın her hangi birimiz..:Bizim evlatlarımıza böyle bakılırken Ünye neden evlatlarına sahip çıkmaz… ?Bizim yapamadığımızı Hilmi Güler yapıyor…!Sayın Bakanım, Yüreğinizden öpüyorum…!

–İsimlerin önüne altın yazılınca altınmı oldu orduluda kendilerini en değerli görüyorlarda ordudan olacak hepsi! Cahilce bir muhabbet altın ordulu için! ordu büyük şehir belediyesi adı altın ordu büyükşehir belediyesi ise daire başkanları ordulu olsun ! Ordu büyük şehir 19 ilçenin ise niye Ünyeli fatsalıdan olunca zorlarına gidiyor! ÜNYEYE FATSAYA ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ BİZLERDE!

–Bu orduyu böyle ikilik yaparak herkesi soğutuyorlar. Ordu on dokuz ilçesiyle bizim. Mehmet beye ve Hilmi başkana basariler

–Helal olsun tebrik ediyorum Sayın bakanım başkanım DR. Mehmet Hilmi GÜLER adam gibi adam Ünyenin evladı Ordu seninle gurur duyuyor başarılarınızın devamını diliyorum yolunuz açık olsun bakanım selam ve dua ile

–Sayın bakanımızın gerek devlet adamlığı gerek siyaset adamlığı konusundaki üstün duruşunu izledik Erdoğan’a sahip çıkmak Türkiye’ye sahip çıkmaktır Dr Mehmet Hilmi Güler e sahip çıkmak Orduya sahip çıkmak demektir

–Bu zihniyet; Ordu’yu merkezinden ibaret sanan değil, çıkarı için kendisinden başkasına hayat hakkı tanımayan zihniyettir.

–33 yıldır orduda yaşıyorum Mesudiye hariç ordunun her ilçesine bilirim Ünye nin bütün köy ve mahallerini adım adım Fatsa nın çoğu köyünü bilirim bir Ankaralı olarak bu tür ayrımcılığı kabul etmiyorum o zaman Ordulu bir hemşerimiz ordu haricinde Türkiye’nin hiçbir yerinde görev yapmayacak mı

–Sami torun sana bu ders uzun süre yeter bilmelisin ki Ünye her daim siyasetin üstündedir

ÜNYE’DEN GÜLER’E VE ALTUN’A DESTEK GELDİ

Ordu Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında yaşana tartışmaya vatandaşlar ,siyasiler ve sivil toplum dernekleri Başkan Güler’i destekleyici açıklamalarda bulunurken ,CHP’li Meclis Üyesi Sami Torun’a ise tepkilerini belirttiler. Başkan Hilmi Güler gibi Mehmet Altun’a sahip çıktılar.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-