eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORDU’DA HEDEF 2017…

ORDU’DA HEDEF 2017…
13 Ağustos 2015 - 18:03

Başkan Yılmaz vatandaşlarla buluştu…

AG3X0764

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Ben inanıyorum ki 2017 yılından itibaren Ordu, Büyükşehir olarak yaptığı hizmetlerle Türkiye’de, alanında model gösterilecek uygulamalara inşallah imza atacaktır” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Halk Günü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, vatandaşların sorunlarını ve önerilerini dinledi.  Halk Günü uygulamasının bundan sonra da devam edeceğini söyleyen ve toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Yılmaz, gelen taleplerin çoğunun belediyeyle doğrudan ilgili konular olmadığını söyledi.img288

 

HER AY DÜZENLİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEK…

 

Düzenlenen Halk Günü’nde 80 vatandaşı bire bir dinlediklerini ifade eden Başkan Yılmaz; “Büyükşehir Belediyemizce ikincisi düzenlenen Halk Günü’nü yoğun katılımla gerçekleştirmiş olduk. Fındık mevsimi olmasına rağmen 80’e yakın hemşerimizle görüştük. Taleplerin yine yüzde 60- 70 oranında iş ve istihdam üzerine olduğunu gördük. İŞKUR müdürümüz, uzman arkadaşlarımızla bize eşlik ettiler. İş talebinde bulunan vatandaşlarımızı, İŞKUR’un doğrudan ilgili birimine varsa bizim kendi bünyemizdeki Personel Daire Başkanlığımıza yönlendirdik” dedi.

 

BİZİMLE GÖRÜŞEMEME GİBİ BİR DURUM YOK…

 

Birinci elden şehir insanımızın yöneticilerine ulaşması konusunda belirlemiş olduğumuz Halk Günü toplantılarına bundan sonra da devam edeceğiz, diyen Başkan Yılmaz; “Halk Günü toplantımızı her ay mutlak hale getireceğiz ve artık rutinleşen gündemimizde aylık takvimi de daha önce kamuoyuyla paylaşacağız. Burada elbette hedefimiz; çözüm isteyenlerin her talebi ve sorununa çözüm bulmaktır. Fakat talepte bulunanların çözüm üretecek makamla, talep arasındaki bağlantıyı da iyi kurmaları lazım. Gerek yerel yönetici, belediye başkanı gerekse vali olsun, makam sahipleriyle görüşmek, görüşememek ayrı bir konu; görüşmenin nihayetinde talebin gerçekleştirilememesi ayrı bir konudur. Ordu’daki hemşerilerimizin de özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı, Vali ve yerel yöneticilerle görüşememe ve görüşmeme gibi bir sıkıntıları yoktur” şeklinde konuştu.

yunus_emre-21-214x30044

BELEDİYELERİN GÖREVİ VATANDAŞA HİZMETTİR…

 

Belediyelerin görevlerinin vatandaşa iş bulmak değil, hizmet vermek olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz; “Sorunların giderilmesi konusunda da biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz ama bu gayret gösterilirken vatandaşımızın da biraz daha duyarlı olması lazım. Biraz önce şahit oldunuz. “Ne iş yaparsınız?” diye 3 defa özellikle sorduğum halde “Hiçbir iş yapmam, ne iş olursa yaparım” mantığının hala ön planda olduğunu gördük. Biz burada Büyükşehir Belediyesi olarak hemşerilerimize vermiş olduğumuz söz doğrultusunda hizmette ulaşım alanındaki eksikliklerimizi, su ve kanalizasyon alanındaki eksikliklerimizi ve kamuoyunun beklediği yatırımlarla ilgili çok hızlı ve yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle ulaşım alanında mevsimin de müsaade etmesiyle yaptığımız çalışmalar, başta sıcak asfalt olmak üzere hemşerilerimiz tarafından ciddi şekilde takdir gördü, örnek alındı ve model gösterildi” dedi.

 

ORDU ÖRNEK BİR İL OLACAK…

 

Ordu’nun gerçekleştirilen yatırımlarla birlikte geleceğinin parlak olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz; “Ben inanıyorum ki 2017 yılından itibaren Ordu, Büyükşehir olarak yaptığı hizmetlerle Türkiye’de, alanında model gösterilecek uygulamalara inşallah imza atacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Halk Günü toplantısına; Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa Kaymak, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek, Daire Başkanları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-