eskort samsun

ÜNYENETHABER

İMPİLANT HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

İMPİLANT HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER
28 Ağustos 2015 - 2:01

VİDEO HABER

AXA

Özel İnci Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde görev yapmakta olan Diş Hekimi Ertan Sarıkaya, günümüzde doğal dişlere en yakın alternatif olan İmplant Dişler hakkında bilgiler vererek implantların doğru hastaya doğru şekilde uygulanması durumunda herhangi bir sıkıntının söz konusu dahi olmadığını dile getirdi.

Akabinde ise Diş Sağlığı konusunda vatandaşların düzenli olarak her 6 ayda bir kontrole gitmelerine de değinen Diş Hekimi Ertan Sarıkaya; dişlerde herhangi bir sıkıntı olsun ya da olmasın, her 6 ayda bir dişçiye gidip gerekli kontrollerin yapılması gerektiğini söyledi.

Diş Hekimi Ertan SARIKAYA;

”Günümüzde implant dişler pek fazla bilinememekte ve bizlerde bu konu hakkında vatandaşı bilinçlendirmek istiyoruz. İmplantlar çene kemiğine yerleştirilen titanyum vidalardır. Fakat hiç bir zaman dişlerin alternatifi yunus_emre-21-214x300olmamakla birlikte dişsizliğin alternatifidir. Günümüz teknolojisinde artık implantlar çok kolay bir şekilde yerleştirilebilmekte ve çok kolay bir şekilde hazırlanabilmektedir.” şeklinde ifadelerde bulunarak implantların doğru hastaya doğru şekilde uygulanması durumunda herhangi bir sıkıntı söz konusu dahi olmuyor dedi.

Hastaların kulaktan doğma bilgilerle çok ağrılı bir süreç içerisinde tedavinin yapıldığı konusunda tedirgin olduğunu dile getiren Diş Hekimi Ertan Sarıkaya; Baktığımız zaman iyi bir planlama ile herkes bu tedaviyi yaptırabilir. İmplantların yapım süresi ve aşaması sanıldığı gibi çok uzun ve ağrılı bir süre gerektirmez. Bir implantın yerleştirilmesi ortalama 20 dakika sürer ve çok ağrılı bir işlem değildir. İmplantların yapım aşaması ve tedavinin sonlanması 3 -4 ay gibi bir süre içerisinde gerçekleşir. İmplant kemik içine uygun bir şekilde yerleştirildikten sonra üzerine dikiş atılıp kapatılmakta yaklaşık 3 – 4 ay bekleme süresine girilmektedir. Bu zaman zarfı içerisinde de hastanın kesinlikle o bölgeyi kullanmaması gerekmektedir. Akabinde ise bu süre dolduktan yani kemikleşme oluşumu tamamlandıktan sonra diş ölçüleri alınıp o bölgeye diş yerleştirilir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İmplantların sanıldığı kadar pahallı tedaviler olmadığına da değinen Diş Hekimi Ertan Sarıkaya; İl çıktığı dönemlerde çok yaygın olmadığı için oldukça pahallı tedavilerdi. Fakat şuan için implantlar yaygınlaştıkça ve piyasaya yerli implantlar da girdikçe bu tedavinin maliyeti de oldukça düştü.

img288Akabinde ise İmplant dişlerin eskiden insanlar üzerinde görülen sistemik rahatsızlıklar dediğimiz, kalp hastalığı, şeker, tansiyon vs gibi hastalıklar etkili olmakta iken şuan ise bu hastalıkların belirli değerlerine ve kemik yoğunluğuna göre implant yerleştirilebiliyor diyerek bunun için doğru bir değerlendirme, iyi bir muayene ve doğru implant seçimi yapılması gerekmektedir.” dedi.

Diş sağlığı açısından vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar konusuna da değinen Diş Hekimi Ertan Sarıkaya; en önemli şeyin düzenli kontrol olduğunu söyledi.

”Bizim insanlarımız nedense hep son ana kadar kesinlikle dişçiye gitmiyoruz. dişlerimizde bulunan sorun her neyse onu artık kendi çabalarımız doğrultusunda geçiremediğimiz noktada dişçiye gidiyoruz. Bu konuda insanlara en büyük tavsiyem herhangi bir sıkıntıları olsun ya da olmasın, her 6 ayda bir dişçiye gidip gerekli kontrollerini yaptırsınlar. Çünkü sorun ilerledikten sonra iş işten geçmiş oluyor ve küçük bir operasyonla kurtarılması gereken dişin sorunu büyüyor ve içinden çıkılmaz bir hal alıyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

11880452_10206112125875537_6623436389229999736_n

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-