eskort samsun

ÜNYENETHABER

Hacı Adaylarının İlk Kafilesi Yola Çıktı

Hacı Adaylarının İlk Kafilesi Yola Çıktı
20 Ağustos 2015 - 18:10

VİDEO HABER

efeds

Hacı adaylarının ilk kafilesi vatandaşlar tarafından uğurlandı…

Ünye’de bulunan hacı adaylarının ilk kafilesi 20.08.2015 tarihinde saat 13:30 sularında hac vazifesini yerine getirmek üzere Ünye Cumhuriyet Meydanından Medine’ye vatandaşlar ve sevenleri tarafından uğurlandı.yunus_emre-21-214x300

Akabinde ise Ağustos ayının 28’i ve 31’in de Diyanet İşlerine bağlı bir grup personel, hac sırasında görevli olarak Ünye Cumhuriyet Meydanından yola çıkacaklar. Ordunun bütün ilçelerinden görevli olarak gidecek personeller arasında Ünye’den Keş Köyü Emineli Mahallesi İmamı Mahmut ÇAL yer alacak.

Ve son olarak ta 6 Eylül de Ünye’de bulunan 176 hacı adayı yine Ünye Cumhuriyet Meydanından Ordu-Giresun Hava Limanına giderek, oradan hava yoluyla hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklar olan Medine’ye iniş yapacaklar. 1 aylık bir süre kadar orada kalacak olan hacı adayları, Hacılık vazifelerini tamamladıktan sonra tahminen 12 Ekim tarihinde geri dönüş yapacaklar.

Hac görevini yerine getirmek için yola çıkmayı bekleyen hacı adayları ile gerçekleştirmiş olduğumuz röportajlar doğrultusunda, Hacı adayları, İslamın 5 şartından birtanesi olan hacılık vazifesini gerçekleştirecek olduklarından dolayı çok heyecanlı ve bir o kadar da mutlu olduklarını dile getirirken, Allahü Tealanın her insana bu kutsal görevi yerine getirmesini nasip etmesi yönünde dua ettiler.

Esenkale Köyü Merkez Cami İmamı Hacı Adayı Cemalettin GÜNEŞ;

”Rabbim bu sene bizlere İslamın 5 şartından biri olan hac görevini icra etmemizi nasip etti. Bizlerde ilk kafile olarak 11 kişilik cemaatimizle bugün buradan kutimg288sal topraklara doğru yola çıkacağız. 9 sene önce kayıt yaptırdık ve sonuç itibariyle şuan yola çıkmak için bekliyoruz. Peygamber efendimiz çağırdı bizleri davet etti ve bizlerde saat 13:30 gibi buradan yola çıkarak, Allah’ın izni ile 18:30 gibi kutsal topraklar olan Medine’ye ulaşmış olacağız. Kısacası Peygamber Efendimiz (s.a.v) davetine icabet etmiş olacağız. Bu konuda çok heyecanlıyım ve bir o kadar da mutluyum.” şeklinde açıklamalarda bulunarak Allahü Tealanın her insana bu kutsal görevi yerine getirmesini nasip etmesi yönünde temennilerde bulundu.

Hacı Adayı Ahmet ÇAKMAK ise; 2007 yılında hac vazifesini yerine getirmek için başvuruda bulunduğunu ve 9 yılın ardından kendisine bu sene kısmet olduğunu dile getirirken, çok heyecanlı olduğunu ve imkanı olan her Müslüman vatandaşın bu görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Bizlerde, Çakır Medya\Ünye Net Haber Ailesi olarak kendilerine hayırlı olsun dileklerimizi iletirken bizlerden de selam götürmelerini istedik.

Allahü Teala hac vazifelerinizi kabul etsin ve bizlere de nasip etsin inşallah.

 

 

11880452_10206112125875537_6623436389229999736_n

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-