eskort samsun

ÜNYENETHABER

PİYASALARIN TANSİYONU YÜKSEK

PİYASALARIN TANSİYONU YÜKSEK
24 Ağustos 2015 - 1:02

VİDEO HABER

ee

Çeşitli belirsizlikler yüzünden Doların son 1 yıl içerisinde tavan yapması sebebiyle vatandaşların kafası bir hayli karıştı. Bizlerde Çakır Medya\Ünye Net Haber Gazetesi olarak  Şen Kuyumcu İşletme Sahibi Turan Şen ile bir röportaj gerçekleştirdik ve bu artışın sebebini siz değerli okurlarımıza sunduk.

Şen Kuyumcu İşletme Sahibi Turan Şen ile gerçekleştirmiş olduğumuz röportaj doğrultusunda, bu yükselişin bir kaç sebebi olduğunu dile getirerek, Amerika Merkez Bankasının faiz artımına gidebilirim yönündeki düşünceleri, Çinin kendi parasına devalüasyon yapması ve ülkede hükümetin kurulamaması sebebiyle doların bir yıl içerisinde yüzde yunus_emre-21-214x30036 prim yaparak 3 TL’ye ulaştığını söyledi.

Akabinde ise, Doların yükselmesinden dolayı altın ve Euro’nun da tavan yaptığını belirten Şen Kuyumcu İşletmecisi Turan Şen; Ülkede tekrar seçime gidileceğini dile getirerek, piyasayı yine bir belirsizliğin beklediğini, yatırımcılara bulunduğumuz dönem içerisinde mümkün olduğunca temkinli davranmaları gerektiğini ve fiyat düşüşlerini fırsat olarak değerlendirebileceklerini söyledi.

Şen Kuyumcu İşletme Sahibi Turan ŞEN;

”Şuan için baktığımızda fiyatların tavan yapmasının birkaç sebebi var. Bu sebeplerin başında Çinin kendi parasına devalüasyon yapması gelirken, diğer bir sebep olarak ta hükümetimizin henüz kurulmamış olması yer alıyor. Bu durum da iç piyasada doların bir hayli yükselmesine sebep oldu. Diğer bir etkende Amerika Merkez Bankasının faiz artımına gidebilirim yönündeki düşünceleridir. Bizim yurt içinde bulunan yabancı sermayeler parayı dışarı çekmeye çalışıyorlar. Buda fiyatın yükselmesine neden oluyor. Dolayısıyla hükümetin  henüz kurulmamış olması fiyatların yükselmesini tetikliyor.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Akabinde ise yatırımcıların bu durumu fırsat olarak değerlendirmesi konusunda açıklamalarda bulunan Şen img288Kuyumcu İşletme Sahibi Turan Şen;

” Yatırımcılara, fiyat düşüşlerini fırsat olarak değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Fiyatların yukarı çıkma ihtimalleri yüksek olduğu gibi, düşme olasılığı da bir o kadar az olacaktır.” dedi.

Şen Kuyumcu İşletme Sahibi Turan Şen altın fiyatlarının da dolara bağlı olarak yükselişe geçtiğini belirterek;

”Altının piyasadaki en son fiyatı 90 TL iken bu sıralar 100 TLyi görmüş durumda ve şuan 100  TL’den satışını yapıyoruz. Dolar ise 3 bin lira civarında. Alış ve satış fiyatlarımızda 2 ,915 – 2,925 TL gibi hafif bir oynama oldu. Euroda 3.300 gibi bir rakama ulaşırken Şuan 2,280 – 2,290  TL civarındadır.” dedi

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-