eskort samsun

ÜNYENETHABER

HALK DOĞRU ZAMANI BEKLİYOR

HALK DOĞRU ZAMANI BEKLİYOR
26 Ağustos 2015 - 1:40

Adsız

Fındık üreticileri fındık fiyatlarından memnun değil.

Fındık sezonunun açılmasıyla birlikte piyasada fındık, 11.5 – 12 TL ile alıcı bulmaya başlarken vatandaş  fındık fiyatları konusunda sıkıntılarını dile getirerek fındık üreticilerine ihtiyaçları kadarını satmaları gerektiğini ve başka türlü piyasada fındığın fiyatının yükselmeyeceğini dile getirdi.

Çakır Medya\Ünye Net Haber olarak Ünyeli fındık üreticileri ile gerçekleştirmiş olduğumuz röportajlar doğrultusunda fındık üreticileri; Şuan ki fiyattan memnun olmadıklarını ve fındık piyasası bu fiyattan alıcı bulmaya devam ettiği sürece kesinlikle mahsullerini pazara indirmeyeceklerini söylediler.

Gerek pazara inen fındığın azlığı ve gerekse dövizdeki artışın fındığın fiyatını yukarı yönde etkileyeceğini söyleyen halk, üreticiler sabreder ve fındığı pazara ihtiyacı kadar indirirse fındığın fiyatının kısa vadede 15 TL’yi bulabileceğini düşündüklerini sözlerine eklediler.

Vatandaşlar;

Özellikle geçen seneye nazaran bu sene fındık fiyatlarının çok düşük seviyede seyir ediyor olduğunu söyleyerek; ”Tabi bunu fındığın daha yeni piyasaya inmesine bağlayabiliriz. Fakat her ne olursa olsun 11.5 – 12 TL civarında alıcısı olan fındığın en az 15 TL civarında alıcı bulması lazım diye düşünüyoruz. Bizlerde birer fındık üreticisi olarak kesinlikle bu fiyatlarda fındığımızı satmayı düşünmüyoruz. Çünkü bu fiyat, fındık üreticileri olarak bizleri tatmin etmiyor ve şuan için mahsulümüze biçilen fiyattan hiç memnun değiliz. İhtiyacımız olduğu kadarını satar geri kalanını kesinlikle evimizde ya da herhangi bir yerde muhafaza ederiz.” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Akabinde ise kendilerinin de birer fındık üreticisi olduklarını ve bu sebepten dolayı bütün üreticilere bir mesaj iletmek istediklerini dile getirerek; ”Kesinlikle fındığınızın tamamını satmayın ya da emanete bırakmayın. İhtiyacınız olduğu kadarını satın ve gerisini herhangi bir yerde muhafaza edin. Belli bir süre sonra beklenilen fiyatlar kendini gösterecektir ve üretici olarak bin bir çeşit eziyetlerle topladığımız mahsulümüzü istediğimiz fiyattan satacağız.” şeklinde ifadelerde bulundular.

img288 yunus_emre-21-214x300

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-