eskort samsun

ÜNYENETHABER

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMININ 93.YILDÖNÜMÜ BASIN AÇIKLAMASI

30 AĞUSTOS  ZAFER BAYRAMININ 93.YILDÖNÜMÜ BASIN AÇIKLAMASI
30 Ağustos 2015 - 0:50

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ FATSA ŞUBESİNİN

      zz    

          30 Ağustos; 26 Ağustos’ta başlayan ve Ulusal Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran, Büyük

Taarruz’un ve Zafer Bayramımızın 93. yıldönümüdür. ULUSUMUZA KUTLU OLSUN!

          Askeri güç; ülkenin milli hedeflerine ulaşabilmek amacıyla her zaman elde bulundurulması ve kuvvetli tutulması gereken, vazgeçilmez yegane silahlı unsurdur. Aynı zamanda yurdun sınırlarına yunus_emre-21-214x300tecavüz etmeye niyetli düşman ülkeler için de caydırıcı bir unsurdur. Orduyu güçlü ve her zaman hazır tutmak ise iktidarın görevidir. Kurtuluş Savaşı, askeri gücü; siyasi hedefi yerine getirebilmek maksadıyla, yerinde, zamanında kullanabilmenin becerisini gösteren birçok örnekle doludur. Bunların en görkemlisi ise Büyük Taarruz’dur. Kurtuluş olmadan kuruluş olamazdı. Bugün, bütün olumsuzluklara rağmen bir vatan ve bayrağa sahip olabilmemizi, ordumuzun zaferi sonrasında, Atatürk ve silah arkadaşlarınca kurulan TÜRKİYE CUMHURİYETİ’ne borçluyuz.

        Türk silahlı Kuvvetleri, halkın içinden gelen ve iyi yetişmiş kadrolarıyla, son döneme kadar ülkemizin ve Cumhuriyetimizin güçlü bir koruyucusu olmuştur.

        Bugün ülkemizi; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu simgeleyen, ulusal birliği pekiştiren milli bayramlarımızı ulusun zihninden silmek, unutturmak isteyen, onların yerine ithal projelere hizmet eden bir iktidar yönetmektedir. Ulusumuzun birlik ve beraberliğinin temel taşları olan

 ulusal bayramlarımız çeşitli nedenlerle iptal edilmekte, kutlamalara kısıtlamalar getirilmektedir.

        Ne var ki, devlet kurumlarında devamlılık esastır. Bu törenlerin yapılması kişiye bağlı değildir. “Padişahım çok yaşa!” demek için düzenlenmez. Devlet her koşulda temsil edilir. Esasen 30 Ağustos törenlerinin gerçek sahibi Kurtuluş savaşını 30 Ağustos’ta taçlandıran  Türk Silahlı Kuvvetleridir.

         Ne acıdır ki,  son 10 yılda; Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) peşindeki ABD ve önde gelen batı ülkelerinin, bölgede amaçlarını gerçekleştirmekte ulusal duruşuyla engel olarak gördükleri Türk Silahlı Kuvvetlerini güçsüzleştirme ve yıpratma faaliyetlerine, örneğini bugün de gördüğümüz gibi,  kendi özel amaçlarını gerçekleştirmek isteyen siyasi iktidar da katılmaktadır.

           Sözde Ergenekon ve balyoz davaları ve burada kullanılan terör örgütü üyesi itirafçı gizli tanıklar vasıtasıyla, Ordunun en üst ve değişik kademelerinde görev yapmış/yapan görevdeki ve emekli general ve subayların bir şekilde etkisizleştirilmesiyle, mevcut kadrolara verilen gözdağı ve terörle mücadele vasıtalarının ortadan kaldırılmasıyla, bölünme tehlikesinin sınırına gelinmiştir.

            Açılım politikalarının sonucunda gelinen noktada askerlerimizi şehit eden teröristlerin heykellerinin dikildiğini gördük. Bir yandan barış süreci söylemleri dile getirilirken diğer yandan barış ortamını baltalayacak bu tür girişimleri anlamak, Türk askerini şehit eden bir teröristin heykeli ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün heykelini bir tutma anlayışını, bayrağımızı indirme, Atatürk büst ve heykellerine saldırma girişimlerini kabul etmek mümkün olmadığı gibi bizim de bunlara göz yummamız asla beklenmemelidir.

          img288 Siyasi iktidar; komşularla sıfır sorun deyip ülkemizi tüm komşularımızla sırf sorunlu yaparken, örneğin; Suriye’deki rejime şekil verme iddiası ve içeride açılım adıyla sürdürdüğü ayrıştırıcı politikası ile her şeyi içinden çıkılmaz bir hale getirmiş ve bu sorunlar; Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasını tehdit eder hale gelmiştir.

            Ancak, Atatürkçü Düşünce Derneği Fatsa Şubesi olarak inanıyoruz ki; halkımız, her zamanki sağduyusuyla bu güçlükleri de aşacak ve laik, demokratik Cumhuriyetimizi, Atatürk ilke ve devrimlerini koruma konusundaki güçlü iradesini ortaya koyacaktır.

            Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ve Garp Cephesi Komutanı İsmet İNÖNÜ olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımızla kutluyor, kutlama törenlerine mutlaka katılmalarını bekliyor, saygılar sunuyoruz.                                                                                    Mustafa Kemal ERKEN

                                                                                                              Şube Başkanı – Şube Yönetim Kurulu Adına

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-