eskort samsun

ÜNYENETHABER

Dolar Çıktı Fındık Çıkmadı

Dolar Çıktı Fındık Çıkmadı
04 Şubat 2022 - 11:36

Karadeniz’in geçim kaynaklarından birisi olan fındık, sezon başında 24 liradan satışa çıkarılırken Aralık ayında ise taban fiyatı 32 liraya kadar çıktı. Fındığını elinde tutup satmayı bekleyen üreticiler, doların artışıyla birlikte fındığında artmasını bekliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından levant kalite 26 lira 50 kuruş TL, Giresun kalite 27 lira olarak bir taban fiyat açıklanmasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisinin de devreye girmesiyle, fındığı emanette olan üreticiler 28 liradan fındığını satarken, mahsulünü elinde tutan üreticilerimiz 32 liradan serbest piyasada işlem görüyor. Dolar kuruna bağlı olarak geçtiğimiz yıl oranla yapılan artışlar sonrası ise fındık fiyatının artmasını bekleyen vatandaşlar 32 liradan işlem gören fiyatların ise yükselmesini bekliyor.

Bir Kilo Fındık 2,36 Dolar

Dolar kurunun hızla artmasından kaynaklı olarak fındık fiyatlarında yükseliş bekleyen vatandaşlar, 32 liralık fındık fiyatının az olduğunu ifade ederek dolara bağlı yeni bir fiyat belirlenmesini söyledi. Üreticiler geçtiğimiz yıl aynı dolar kuruna eş değer belirlenen fındık fiyatlarının ise bu seneki kurla yeniden hesaplanmasını istedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-