eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE ÇİMENTO’DA NELER OLUYOR?

ÜNYE ÇİMENTO’DA NELER OLUYOR?
08 Şubat 2022 - 0:00

Ünye çimento ya tepkiler artarak devam ediyor.Ünye çimento 1969’dan beri Ünye’de faaliyetlerle devam ediyor . Kurulduğu günden itibaren şehirden uzak duran bir görüntü sergileyen işletme Ünye’de tepkilerin odak noktası olmayı sürdürüyor.

Geçen hafta  Ünye çimento ile ilgili tepkilere bir yenisi daha eklenmiş  Ünye belediye meclisinde de  Ünye Çimento gündeme gelmişti.

İyi parti meclis üyesi Murat Çıraklı’nın gündeme getirdiği Ünye çimento tepkisine Ünye belediye başkanı da destek vermişti.”Ünye’ye çok fazla faydası olduğunu söyleyemem ” ifadesini kullanan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı bir bakıma Ünyelinin sesi olmuştu.

KOMİSYON KURULSUN

Üye çimentonun doğaya ve çevreye verdiği zararların endişe boyutta olduğunu belirten vatandaşlar ise, konu ile ilgili durumun meclise taşınmasından memnunluk duyduklarını belirterek” umarız belediye meclisinde bir komisyon kurulur ve Ünye çimento ile ilgili araştırmalar yapılır . Ünye çimento ne yapıyor? Ocaklarında ve işletmede çalışmalar nasıl yapılıyor? İşletme sahasında doğa ne durumda? Bu ve bunun gibi halkın kafasında oluşan soruların cevabının ortaya çıkarılması için bir heyet kurulup Ünye çimentonun faaliyetlerini yerinde görmek gerekir ”dediler.

Çimento verdiği sözlerin ne kadarını tutuyor?

2015 yılında başlatılan toz emisyon indirgeme faaliyetleri kapsamında klinger elektrofiltresi’nin torbalı filtre ye dönüştürme projesi yapıldı mı?

Mutalar hammadde ocağı mücadelesinde bulunan heyelanlı alanın rehabilitasyon faaliyetleri ne durumda?

Ünye’nin en verimli tarım bölgesi’nde bulunan Ünye çimento suya ve doğaya ne kadar zarar veriyor son ölçümler nedir?

Çöp yakım anlaşması sağlanan çimento anlaşmaya uyuyor mu?

Çimentonun canlı böcek ve hayvanlara zarar veriyor iddiaları doğru mu? İşletme sahasında ne tür kapanlar kullanılıyor?

Depolama sahasında meydana gelen klinker tozunun çevre zararlarının ve insan sağlığının etkilememesinin önüne geçebiliyor mu?

Ünye’nin tarih öncesi ilk yerleşim yerinde kurulan çimento, tarihi alanda kaç mezara ,mağaraya ve esere zarar verdi?

Çevreye ve doğaya verdiği zararlar nedeniyle bir yılda kaç kez ceza yedi?

Ordu Çevre ve  şehircilik il müdürlüğü basında çıkan görüntü , haber ve şikayetleri değerlendirdi mi?

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-