eskort samsun

ÜNYENETHABER

SON SİSTEM TAKİP EDİLİYORUZ

SON SİSTEM TAKİP EDİLİYORUZ
04 Eylül 2015 - 1:23

DSDWS

Ünye Hanboğazında ana yola  çıkan kavşaktaki ışıklarda bir cisim halkımızın dikkatini çekti.Halkın meraklı bakışları arasında çektiğimiz resimlerde bu cismin ne olduğu,neye yaradığı ve kim tarafından  neden buraya dikildiği merak ediliyordu.Bizde bu merakı giderme adına yaptığımız araştırmalar sonucunda bu boru gibi duran cismin neye yaradığını öğrendik.

 

 TEDES Kurban Bayramı’nda faaliyete geçecek.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın yapmış olduğu açıklamaya göre;

19 MOBESE KAMERAMIZ VARDI 40’A YÜKSELDİ…

TEDES (Trafikte Elektronik Denetim Sistemi) ile ilgili Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız şu: Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM) yaptığı ihaleyle; EGM , Büyükşehir Belediyesi ve yapımcı firmanın katılımıyla bir konsorsiyum oluşturuldu. Burada da Ünye, Fatsa, Altınordu ilçelerimizdeki kavşak düzenlemeleri başta olmak üzere mevcut trafiği yüzde 20 ile 35 aralığında rahatlatacak bir geçiş sistemi. Herkes bunun cezai bölümünde, ama bizim bu sistemimizde ki ceza trafik ihlallerinde var ve kırmızı ışık ihlallerinde var. Oradaki emniyet kemeriyle ilgili düzenlemelere bizim sistem ceza yazmıyor. Burada hız ihlalinde ceza olacak, onu da genel müdürlük bildiriyor. Diyor ki; “Şehir içerisinde geçişlerde 50 ya da 70, tünellerde 80 km hız ile gidebilirsiniz. 80’i km hızı, 90 km hız ile geçtiğiniz takdirde tespit edilip cezai müeyyide uygulanıyor. Cezai müeyyideyi de uygulama yetkisi de Emniyet Genel Müdürlüğü’nde.

Dolayısıyla sokaklarda görmüş olduğunuz özellikle kavşaklarda ki bu renkli, yeni, modern trafik lambaları artık Avrupa’da bu sisteme geçti. Biz Türkiye’de bunu uygulayan 3. İliz büyükşehir olarak. Avrupa daha yeni yeni uyguluyor. Görmüş olduğunuz o kameralar da ceza yazma kamerası değil. Onlar sistemi organize etme kamerası. Rus pazarındaki araç yoğunluğunu, buradaki belediye önündeki ışıklar görecek ve ona göre bir seyrüsefer yapacak. Trafikte yüzde 30, 35’lik bir rahatlama oluşturacağız.

TEDES’in cezai müeyyidesi iki konuda. Bir; kırmızı ışık ihlalinde var. İki; sürat ihlalinde var.

Bunun haricinde “Yok efendim, elimde sigara varken ceza yazıldı”. Bunu, biz yazmayacağız. Polis yazabilir kameradan görmek suretiyle. Emniyet kemeri takılı değil, bunu da biz yazmayacağız. Cep telefonuyla konuşmak, bunu da biz yazmayacağız ama emniyet yazabilir. Bizim kategorimizde değil bu. Biz, sistem itibariyle plakaya bu alanda bir ceza uygulamayacağız.

“Efendim, Büyükşehir Belediyesi sitemi kurdu, bunun parasını milletten çıkartacak”. Kırmızı ışıkta geçerse ve hız ihlali yaparsa cezayı yer. Emniyet kemeri takmazsa, sigara içerse, cep telefonuyla konuşursa Emniyet genel Müdürlüğüne tabi. Bunların müeyyidesi bizden kaynaklanmıyor.

Dolayısıyla modern bir sistemdir. Şu anda deneme testinde, biz bunu uygulamaya geçtiğinde geçmiştir diyeceğiz. Bu anlamda Ordulu hemşerilerimizin ben çok mağdur olacağını zannetmiyorum. Ama mağduriyet varsa da ya kırmızı ışık ihlali ya da hız ihlalinden kaynaklanmıştır. Her yerde tabela olacak bu alanda, bu sistem uygulanıyor diye yazacaktır. 19 mobese kameramız vardı 40’a çıktı. Bu sitemle ilçelerimizi de yakından takip edeceğiz.

Şu anda deneme testinde olan TEDES Kurban Bayramı’nda faaliyete geçecek dedi.

yunus_emre-21-214x300 img288

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-