eskort samsun

ÜNYENETHABER

Aydından,Fındığı 50 TL’den Aşağıya Satmayın Uyarısı

Aydından,Fındığı 50 TL’den Aşağıya Satmayın Uyarısı
09 Şubat 2022 - 0:30

Ulubey Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Aydın, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nin piyasaya fındık süreceğiyle ilgili haberlere değinerek, “Eğer piyasaya mal sürecekseniz; 3 dolar 30 sent üzerinde yani en az 50 liraya sürün” dedi.

TMO’nun piyasaya erken fındık sürmesinin üreticiye ihanete dönüşebileceğini aktaran Aydın, çiftçinin üzülmemesi için ya fındığın Nisan ayından sonra piyasaya sürülmesi gerektiğini ya da en az 50 TL’den satılmasını istedi.

“Ekmeğe yağ sürmeyin”

Fındığın TMO tarafından piyasaya vaktinden önce sürülmesinin zararının üreticiye yansıyacağını söyleyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü; “TMO’nun piyasaya mal süreceğiyle ilgili bazı söylemler var. Biz de diyoruz ki, eğer piyasaya mal sürecekseniz; 3 dolar 30 sent üzerinde yani en az 50 liraya sürün. Eğer 50 liranın altında piyasaya fındık sürersen, çiftçiye ihanet etmiş olursun.

“Önümüzdeki sezonu da etkiler”

TMO, Nisan ayına kadar ya fındık satmamalı ya da satıyorsa bile bu fiyat 50 liranın altında olmamalıdır. Üretici bunu kabul etmez. Ayrıca ciddi anlamda serbest piyasada dengeleri bozar. Önümüzdeki sezondaki fındık fiyatını da olumsuz etkilemiş olurlar. Zaten oyun bunun üzerine. Tekelci firma ve işbirlikçileri TMO’nun elindeki fındığı ucuza kapatıp, gelecek yılda da fındık fiyatını o aralıkta tutmaya çalışacaklar.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-