eskort samsun

ÜNYENETHABER

TOBB BAŞKANI ORDU’DA UMUTLU KONUŞTU

TOBB BAŞKANI ORDU’DA  UMUTLU KONUŞTU
11 Şubat 2022 - 0:48

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Piyasalarda ekonomi tekrar bir canlanma hamlesine girdi. İlk 9 ayda ekonomimizin büyümesine baktığım zaman yüzde 12’lik bir büyüme görüyoruz? dedi.

ELEKTİRİK FATURALARI YENİDEN ELE ALINACAK

Hisarcıklıoğlu, son günlerde elektrik faturalarındaki yüksek fiyat artışlarının yeniden ele alınması talebinde bulunduklarını ve konuyla ilgili olumlu bir gelişme olmasını beklediklerini söyledi.

ASGARİ ÜÇRETLİDE YÜK AZALDI

Hisarcıklıoğlu, asgari ücretteki zamla birlikte piyasaların canlanacağını belirterek, “Asgari ücretin enflasyon üzerinde reel artması hem sosyal açıdan olumlu hem de piyasaları canlandıracak ama tüm ücretlerden asgari ücret kadar gelir vergisinin kaldırılması da işveren olarak bizlerin de yükünü azalttı. Bir çalışan için baktığımız zaman yıllık 8 bin 608 TL asgari ücretlide üzerimizden yük azalmış oldu.

Yüzde 50 arttı ama işverenden de yük kalkmış oldu. İşverene asgari ücret desteğinin artırılmasını istedik. Talebimizde gelir vergisinin yükseltilmesi talebi çıktı.

‘İLK 9 AYDA EKONOMİDE YÜZDE 12’LİK BÜYÜME GÖRÜYORUZ’

Turizm yavaş yavaş toparlanıyor. Turizm eskisi gibi değil ama iyileşme yolunda. Ticarette de inşallah bir canlanma başladığını görüyoruz. Tarım sektöründe girdi maliyetlerimizdeki yüksek artışlar sıkıntıya yol açıyor mu, açıyor. Yakıt, gübre, yem bunun gibi hayvancılıkta şikayetler geliyor? dedi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN AÇIKLADIĞI TEDBİR PAKETLERİ SONRASINDA PİYASALAR SAKİNLEŞTİ’

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı tedbir paketleri sonrasında piyasalar sakinleşti. Hepiniz yaşadınız bunu. İnşallah bundan sonra daha az dalgalanmalar yaşanacak ve istikrar yakalanacak diyorum. Biz kur faiz ekseninden çıkıp, üretime yatırıma ihracata odaklanmamız lazım diyorum. Hiç unutmayın bunu, hiç bir şekilde iş adamı umudunu kaybetmez. Yarın daha iyi olacak inşallah” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-