eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Sağlık-Sen’den ”SAĞLIK’ TA YİNE ŞİDDETE” Kınama

Sağlık-Sen’den ”SAĞLIK’ TA YİNE ŞİDDETE” Kınama
06 Eylül 2015 - 2:23

Saygıdeğer kamuoyu,

DSC_4362

Yapılan onca  uyarı ve ikazlara rağmen sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar artık dayanılmaz noktaya ulaşmıştır.

Bunun son örneği de ne yazık ki dün gece Aybastı ilçemizde yaşandı.  Bir nöbetinde ortalama 450-500 hastaya bakan ve bu kadar insana şifa vermeye çalışan Aybastı Devlet Hastanesi Acil hekimi Ayça Töre Başer kendini bilmez bazı kişiler tarafından sözlü olarak tehdit edilmiş ve hakaretlere maruz kalmıştır.

Saat 21.30 sıralarında hastaneye başvuran ve muayene sonrası tedavisi yapılan hasta için yakınlarının adeta doktoru esir almışçasına ve o anda sanki başka hiçbir hastaya bakmaması gerekiyomuşcasına söylemler gerçekleştirmesi ve sözlü hakaretlerde bulunması kabul edilebilir değildir.

Halkımızın devletine vergisini vermesi, hiçbir devlet çalışanına “Senin maaşını devlet benim vergimle veriyor, bana bakmak zorundasın” gibi hakaret söyleminde bulunmasına sebep değildir. Unutmayalım ki, bu geminin içinde hepimiz varız ve halkımızın olduğu kadar bu devletin çalışanı memurlarda devletine vergisini vermektedir. Kaldı ki zaten kamu çalışanları devletinin verdiği maaşının karşılığını fazlasıyla vermekte, üstüne üstlük bir de hakarete maruz kalmaktadır. Bu söylemlerde bulunmak kimsenin hakkı ve haddi değildir.

Görevinin bilincinde olan ve amacı sadece hastaneye gelen insanlarımızı tedavi etmeye çalışan sağlık çalışanlarımız günümüz Türkiye’sinde öyle bir noktaya getirildi ki, artık kimseden teşekkür beklemiyor. Çalışanlarımız görevleri başında hasta ya da yakınlarının saldırılarına uğramamak için adeta dua ediyor.  İsteğimiz tek şey burada hizmet etmekten başka bir gayesi olmayan sağlık çalışanlarımıza fiziki ve sözlü şiddetin son bulmasıdır.

Sağlık-Sen olarak saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, bu olayın yakından takipçisi olacağımızı bir kez daha deklere etmek istiyorum.

yunus_emre-21-214x300 img288

                                                                                                               Bilal İnanlı

Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-