eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

DUALARLA UĞURLANDILAR

DUALARLA UĞURLANDILAR
06 Eylül 2015 - 3:18

11221832_1636119249979951_5265061549075501182_n
Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 yılı Hac organizasyonu ile hacca gidecek olan ilk hacı kafilesi için il müftülüğü yunus_emre-21-214x300bahçesinde uğurlama merasimi düzenlendi.
İl Müftülüğü bahçesinde yapılan hacı uğurlama törenine Ordu Vali Vekili Ahmet Akın VARICIER, Milletvekili Oktay ÇANAK, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU, Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, İl Müftülük görevlileri, hacı adayları ve onları uğurlamak üzere gelen yakınları katıldılar.

 

Altınordu ilahi gurubunca Tekbir, Tehlil, Telbiye ve ilahilerin okunduğu tören Altınordu din görevlilerinden MuhsinALTUNTAŞ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törende hacı adaylarına hitaben bir konuşma yapan İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU, hacı adaylarına bir takım tavsiyelerde bulunup milletimizin birliği, dirliği ve ülkemizin bekası için kutsal topraklarda dua etmelerini istedi.

Hacı adaylarını uğurlamak üzere törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ yaptığı konuşmada ‘Bizim dinimizin beş temel esasından biri olan Hac ibadetini ifa etmek üzere yolculuğa çıkıyorsunuz. Hac ibadeti eskiden daha zor ve meşakkatli idi şimdi imkânlar daha çok ve bu kutsal ibadeti yerine getirmek biraz daha kolaylaştı, hac sabır demektir. Kutsal topraklarda sizler bizim temsilcilerimiz olarak ta bulunacaksınız, dualarımız ve img288gönlümüz sizlerle birliktedir. Sizlere dua ediyoruz, sağlıkla gidip, ibadetinizi yerine getirip sağlıkla ülkemize ve sevdiklerinize kavuşmanızı diliyorum’ dedi.
Hacı uğurlama töreninde bir konuşma yapan Vali Vekili Ahmet Akın VARICIER ise konuşmasında ‘sizler Allah’ın kutlu misafirleri olarak bu yolculuğu yapacaksınız. O’nun davetine icabet ederek kutsal topraklara gidiyorsunuz. Bizlerin selamını da Peygamber efendimize iletmenizi sizlerden istiyoruz. Ayrıca dualarınızdan bizleri de eksik etmeyin. Sağlıkla gidip gelin inşaallah’ diyerek sözlerini tamamladı.
214 Hacı adayından oluşan ilk hacı kafilesini uğurlama töreni konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Mesut ÖZTÜRK’ün yaptığı dua ile son buldu. Törene katılan protokol üyeleri hacı adaylarını otobüslerine kadar uğurladılar.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-