eskort samsun

ÜNYENETHABER

HACILARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

HACILARIN HER ZAMAN  YANINDAYIZ
08 Eylül 2015 - 8:02

Video Haber

Adsız

Ünye Müftüsü Vedat BAŞSAN, 2015 yılı içerisinde gerçekleşen hac görevi hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

Öncelikle biz Ünye Net Haber Gazetesi olarak, yıl içerisinde kutsal görevini yapmak üzere Ünye’den kaç hacı uğurlandığını sorduk ve Müftü BAŞSAN cevaplandırdı.

“2015 yılı kapsamında, 06.09.2015 pazar günü itibariyle 120 kişisi Ünye’den olmak üzere, İkizce ve Çaybaşı ile beraber toplamda 146 tane hacıyı Ünye’miz adına hacca yolcu ettik.”

Hacı adaylarının bekleme süresi nedir?

“Hacı adaylarının bekleme süresi hakkında noter huzurunda 7 yıl şartı getirilmişti fakat şuan için net bir durum söz konusu değil.Başkanlık elindeki listede hacı adaylarını erittiğinde aşağıdan da alabiliyor.”

Diyanet olarak hacılara ne gibi hizmetler veriliyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı uzun süredir hac organizasyonu yaptığı için her defasında edindiği tecrübeler neticesinde, birçok aksaklığı gidermiş durumda. Hacıların özel eşyaları ile alakalı herhangi bir sıkıntı çıkmıyor ve sağlık hizmetleri ile ilgilide devlet, tüm çalışanları  Türkiye’den gitmesi şartıyla özel hastane kuruyor. Türkiye’de mümkün olan sağlık şartları orada da sağlanıyor.Eskiden hac sırasında hacılar kendi yemeklerini kendileri yaparken artık yemek hizmetleri de başladı.

Engelli hacı adayları için kolaylık sağlanıyor mu?

“Hacca giden engelli kardeşlerimizde var fakat şartların pek uygun olduğu söylenemez.Kutsal görevlerini yerine getirmek üzere hacca giden engelli kardeşlerimizin yanlarında, fiziki şartların uygun olmaması nedeniyle mutlaka refakatçileri bulunuyor. Karşılaştığımız kişiler çok büyük sıkıntılar çekiyor. ”

Kurumumuz elinden geldiği kadar hacılarımıza yardımcı olmaya çalışıyor dedi.

yunus_emre-21-214x300 img288

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-