eskort samsun

ÜNYENETHABER

Zamlar Çıldırttı: Vatandaş Soyunmaya Başladı

Zamlar Çıldırttı: Vatandaş Soyunmaya Başladı
16 Mart 2022 - 15:32

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Ünye İlçe Başkanı Salim Oğuz, ülke genelinde yaşanılan zamları soyunarak protesto etti.

Ünye’de dolmuşlara gelen zamlar sonrası Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Ünye İlçe Başkanı Salim Oğuz, 4,25 lira olan ücretlerinin 6,5 liraya çıkmasını soyunarak protesto ederek eleştirdi. Dünya genelinde yaşanılan ekonomik krizlerin ülkeleri ve şehirleri etkilemesiyle gelen zamlar furyasının ardından vatandaşların uygulanan ücretler altında ezildiğini belirten Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Ünye İlçe Başkanı Salim Oğuz, “Olan garibana halka oluyor, büyük şirketlere bir şey olmuyor diyerek” tepkisini gösterdi.

“ Olan Vatandaşa Oluyor”

Yapılan zamlar sonrası vatandaşlarında tepki göstermesini isteyen Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Ünye İlçe Başkanı Salim Oğuz, “Bir ay önce dolmuş ücretlerine zam yapılmıştı. Şimdi yine zam yapılarak öğrenciler 4 Lira, normal ise 6 buçuk Lira oldu. Daha bir ay önce zam yapıldı tekrardan zam yapılması nedir? Zaten gariban insanlar dolmuşa biniyor, bu zamlarla bu fiyatlarla vatandaş nasıl dolmuşa binip ulaşım sağlayacaktır? Şoförler akaryakıta zam geldiğini söylüyorlar. Size zam geldiğinde sizde bu zammı vatandaşın sırtına yüklemek zorunda mısınız? Sizlerin kontak kapatıp, bu zamlara dur demeniz gerekmektedir. Odalar sadece şoförleri dinleyip onların isteklerini dikkate alıyor. Onlar sorunlarını Ünye Belediyesi’ne, Ünye Belediyesi’nden de Büyükşehir Belediyesine aktarıyor. Orada da onaylanıyor ve vatandaşın sırtına daha çok yük biniyor. Dolmuşa binen vatandaşlarımıza dolmuşlara binmemesini ve bu zamları protesto etmesini istiyorum. Sizler protesto etmezseniz bu zamların sonu gelmeyecektir” dedi.

“Poşetten Bile Para Alıyorlar”

Zamlardan etkilenen vatandaşların birde poşet para vermesini eleştiren Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Ünye İlçe Başkanı Salim Oğuz, “Vatandaş zamların altında ezilmektedir. Devrimciler halkın yanındadır. Biz onların destekçisiyiz ve onların ezilmesine karşı yanlarında duracağız. Biz kendimiz için bir şey istemiyoruz. Şuanda stok ile vatandaş ezilip, sermaye, şirketler, marketler kazanıyor. Marketleri protesto ediyorum. Market 5 kuruş için sizleri esir alıyor, poşetten bile para alıyorlar. Marketten değil de bakkaldan alışveriş yapılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Zam ve Stokçuluk Halkı Soymaktır”

Son olarak ülkenin sahipsiz olduğunu ve AKP yönetiminin istifa etmesi gerektiğini belirten Başkan Oğuz, “Stokçuların yaptıkları antidemokratik bir uygulamadır. Her şey para değildir. Eğer bundan vazgeçmezlerse onlar için iyi olmayacaktır. Eskiden de stokçuluk yapanlar vardı, devrimciler de stokçulardan gerçek fiyatını almak üzere ürünleri alıp halka dağıtıyorlardı. Bu zamlar ve stokçuluk halkı soymak demektir. Bu zamlar halkı soyan insanlara bir şey yapmaz, fakire dokunur. Ülke sahipsiz durumda ve AKP ile Saray İktidarı ülkeyi yönetemiyor. Ben AKP ve Saray İktidarını istifaya davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-