eskort samsun

ÜNYENETHABER

TURKUVAZ GÜBRE İLE ŞİMDİ AL HASATTA ÖDE

TURKUVAZ GÜBRE İLE ŞİMDİ AL HASATTA ÖDE
24 Mart 2022 - 1:31

A52 TV’de her sabah izleyicileri ekran başına kilitleyen “Çay Saati” programının konuğu Turkuvaz Organik Gübre Türkiye Gübre Distribütörü Kubilay Çiçek oldu.

Gübre fiyatlarında meydana gelen büyük zamlar karşısında çiftçinin durumunu çok iyi anladıklarını ve çoğu çiftçinin gübre alamayacak seviyede olduğunu belirten Çiçek, çiftçilere iki önemli müjde verdi.

Turkuvaz Organik Gübre Türkiye Gübre Distribütörü Kubilay Çiçek ilk olarak kimyasal gübrelerin 3 kat artmasına karşı Turkuvaz Organik Gübre’de sadece 3’de bir oranında artış olduğunu ifade etti. Çiftçilere ikinci müjdeyi de veren Çiçek, çiftçilerin ödemelerde hiçbir sıkıntı yaşamayacaklarını ve hasat zamanı ödeme yapılacağını söyledi.

Çiftçilerin ÇKS ve T.C. kimlik kartı ile 5 dakikada gübre sahibi olacaklarını söyleyen Turkuvaz Organik Gübre Türkiye Gübre Distribütörü Kubilay Çiçek’in tüm konuşmaları şu şekilde oldu;

Gübremizde 3 Kat Zam Değil Sadece 3’de Bir Artış Oldu

Geçtiğimiz yıllara göre gübre fiyatlarında 3 ile 4 kat gibi bir ücret artışı var. Şuanda azotlu gübre 8 bin Lira civarında ve daha da artacaktır. Çotanak Gübresi de 9 bin Lira civarında devam ediyor. Böyle olunca gübreyi temin etmekte çiftçimiz zorlanacak. Gübre atılmayınca da verim düşecektir. Çiftçimiz bir çare arıyor. Bizim çiftçimize birinci müjdemiz Turkuvaz Organik Gübre olarak gübrelerimizi sadece 3’de bir oranında arttırdık. Kimyasalda olduğu gibi 3 kat değil, 3’de bir oranında artış oldu.

5 Dakikada Çiftçilerimiz Gübre Sahibi Oluyor

İkinci olarak kimyasal gübreleri peşin yada kredi kartı ile alınıyor. Fiyatlardaki artış sebebiyle de kredi kartı limitleri yetmiyor. Bu sebeple de “Tarfin” diye bir kuruluş var ve biz bu kuruluşa satıyoruz, çiftçi ise gübresini “Tarfin”den almış oluyor. Çiftçimiz sadece T.C. ile geliyor ve bize başvuruyor. Sistemden ne kadar alacağına bakıyoruz ve 5 dakika içerisinde işlem bitiyor. Çiftçimiz de şuanda aldığı gübreyi hasatta ödüyor. Sistemde de o zamanki ödemesi belli oluyor ve çiftçimiz mağdur olmuyor.

Dönümden 200 ile 300 Kilo Arası Verim

Sahada yaptığımız çalışmalarla organik ve kimyasal arasında verim açısından bir fark olmadığını gördük. Ancak toprağımızın sağlığı için, toprağımızı korumak için organik gübre kullanmamız gerekmektedir. Bizim iki türlü uygulamamız vardır. Birincisi tabandan uygulamadır. Turkuvaz granür gübremizi ocak başına 1 kilo olarak kullanılıyor. İkincisi ise yazlık uygulamadır. Bu da yapraktan uygulanır. Eğer tabandan uygulandıysa yapraktan iki sefer uygulayarak bir dönüme 100 litreye 1 litre olarak uygulanmaktadır. Maliyet çok düşüktür. İlk yılda çok büyük verim sağlanabilmektedir. Birçok bölgede bu gübreyi kullandık ve hepsinden olumlu yanıt aldık ve 200-300 kilo bandında dönümden fındık aldık.  Randıman ise 52 ile 57 arasında değişti.

Ödeme Hasatta

Çiftçilerimiz gübre atamamak gibi bir düşünceye kapılmasınlar. Onlara yardımcı olmak için buradayız. Gübreyi aldığı tarihten itibaren aylık %3’lük bir tarife ile ödeme hazırlanıp, hasatta da ödeme yapılacaktır. Ödeme miktarı bilinecektir. Herhangi bir evrak istemiyoruz. ÇKS ve T.C. ile gelinip 5 dakika içerisinde çiftçilerimize gübreyi temin ediyoruz.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-