eskort samsun

ÜNYENETHABER

ACILI AİLE 3 YILDIR EVLADINDAN HABER BEKLİYOR

ACILI AİLE 3 YILDIR EVLADINDAN HABER BEKLİYOR
23 Mart 2022 - 0:11

Karadeniz ile Azak Denizi’ni birleştiren Kerç Boğazı’nda 21 Ocak 2019 tarihinde Maestro ve Candy isimli iki geminin yakıt transferi yaparken gemilerde patlama meydana gelmiş ve çıkan yangın birçok kişinin ölmesiyle, yaralanmasıyla ve kaybolmasıyla sonuçlanmıştı.

Kerç Boğazı’nda alev alan iki gemiden biri olan Maestro’da görev yapan ve kazanın ardından 3 yıl geçmesine rağmen kendisinden hiçbir şekilde haber alınamayan Sinan Elik’in ailesi, evlatlarından artık bir haber bekliyor.

“Çocuğumun Akıbetini Öğrenmek Benim Hakkımdır”

3 yıldır her kalabalıkta oğlunun yüzünü aradığını ve artık ölü ya da diri bir haber beklediklerini ifade eden Sinan Elik’in annesi Ayşe Elik, “Kazanın ardından 3 sene geçti. Benim oğlum kayıp ve kimseden ne bir açıklama ne de bir ses geldi. Ben bir anneyim ve oğlumun akıbetini öğrenmek benim hakkımdır. Şirketten kimse bir şey söylemiyor. O isimleri kaybettiler ve bundan dolayı oğlum bulunamıyor. 3 yıldır haber bekliyoruz. Kimse acımızı paylaşmadı. Oğlumla en son kaybolmadan önce 11 Ocak tarihinde konuştum. 10 gün sonra da oğlum kayboldu. Oğlum, gittikleri yerleri söylemelerine izin vermediklerini söylemişti. Patronları bu durumu açıklasın. Oğlum İstanbul Zeytinburnu’ndan gemiye bindi. 3 yıldır ben hep oğlumu arıyorum, onun yüzünü görmek için insanlara bakıyorum. Her kalabalıkta onun yüzünü görme umudum var. Devletimizin yardımcı olmasını istiyorum” dedi.

“Çocuğumun Cesedini Patronları Kaybetti”

Olayın örtbas edilerek kendilerine herhangi bir haber verilmediğini belirten Sinan Elik’in babası Mevlüt Elik, “21 Ocak 2019 yılında Kerç Boğazı’nda açık denizde iki gemi yasadışı dolum yaparken iki gemide yangın çıkıyor. Benim oğlum da Maestro gemisinden arkadaşının bulunduğu Candy gemisine geçiyor. Ancak oğlumun geri kendi gemisine geçip geçmediği bilinmiyor. Geminin kuyruğunda da yangın yok. Büyük ihtimalle bu çocuklar gemi üstünde öldüler ve bunların cesedini patronlar kaybetti. Bu olay örtbas edildi. Ben Cumhurbaşkanımızın korumasına dilekçe verdim ancak sonuç çıkmadı” diye konuştu.

“Gemi Esad Ordusuna Gaz Taşıyormuş”

Maestro gemisinin sefere çıkmasının yasak olduğunu ve buna rağmen boğazlardan geçtiğini söyleyen baba Mevlüt Elik, “Gemi o gece 3 defa el değiştiriyor. Maestro gemisi İstanbul’dan Mersin tarafına yönlendiğinde geminin nerede olduğunu söylemezlermiş. Biz Suriye ile Esad ile düşmanız ancak Esad’ın ordusuna o gemi gaz taşıyor. Oğlumun çalıştığı gemi 2 yıl önceden sigortalıymış ve o geminin çalışmaması gerekiyormuş. Bu gemi boğazlardan nasıl geçiyor? Biz Kerç Boğazı konsolosluğunda bir adamın numarası verildi. Daha sonra o adamı 2 ay sonra görevden aldılar ve Ankara’da başka görev verdiler. Onun yerine de bir bayanı orada göreve başlattılar. Kendisi de o bayanın telefonlarımızı açmayacağını söyledi. O adamın görevi değiştikten sonra hiçbir bilgi alamadık. Bu işin içinde büyük siyaset olduğunu düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-