eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkanlar Sordu; “OSKİ Ne Yapmaya Çalışıyor?”

Başkanlar Sordu; “OSKİ Ne Yapmaya Çalışıyor?”
24 Mart 2022 - 18:42

Geçtiğimiz günlerde her hafta A52 TV ekranlarında yayınlanan ve KARTEGDER Başkanı Cihan Çakır, A52 TV Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor ve Yorumcu İbrahim Okçu’nun katılımlarıyla yayınlanan “Gündem Arena” programında Ordu ile Samsun arasında su faturalarındaki fiyat farkı gündeme gelmişti.

Samsun ilinde su faturalarındaki suyun birim fiyatının 2 Lira 60 Kuruş olurken, Ordu’daki su faturalarında suyun birim fiyatının 7 Lira 5 kuruş olması, kafalarda soru işaretleri bırakmıştı.

Bugün Deva Partisi Ünye İlçe Başkanı İrfan Tosun ve Memleket Partisi Ünye İlçe Başkanı Sebanur Özdemir, konu ile ilgili görüşlerini dile getirerek durumu eleştirdi.

“Ordu’da Su Neden Samsun’dan 4 Lira Daha Pahalı?”

Deva Partisi Ünye İlçe Başkanı İrfan Tosun konu ile ilgili, “Geçtiğimiz günlerde A52 TV ekranlarında yayınlanan “Gündem Arena” programında ele alınan bir konu beni şok etti. Bu konu ise olmazsa olmazımız, değerli varlığımız su idi. Ordu’da bu suyun birim fiyatı 7 Lira 5 kuruş iken, Samsun’da bu fiyat 2 Lira 60 kuruş olduğu belirtildi. Arada 4 buçuk liralık bir fark var. Bizim suyumuz 4 buçuk lira daha pahalı. Bizim su olarak alanımız daha geniş olmasına rağmen biz suyu komşumuzdan 4 buçuk lira daha pahalıya kullanıyoruz. Bu konuyu araştırdığımda ise Sayın Cumhurbaşkanımızın faturalara %7 KDV indirimi demesinden sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin OSKİ’si faturalara %20 zam yapıyor ve suyumuz bu fiyata geliyor. Eğer Samsun’da bu fiyat suyu kurtarıyorsa, Ordu’da kurtarmıyor mu ve Hilmi Bey bu fiyatları uçuk yapıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi bu zamana kadar Ünye’ye elle tutulan ne yapmıştır? İlçeler arasındaki uçurumun sebebi nedir? Bu kadar su parası veriliyorsa bu paralar nereye gidiyor? İnsanlar bu konuda mağdurdur ve biz bu konuda elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Fiyatların Sebebi Açıklanmalıdır”

Su kıtlığı seviyesi daha düşük olan Ordu ilinin su fiyatlarının nasıl oluyor da Samsun’dan yüksek olduğunu söyleyen Memleket Partisi Ünye İlçe Başkanı Sebanur Özdemir, “Türkiye su haritasına göre Ordu birçok bölgeye göre şanslı bir ildir. Bu haritaya göre Ordu henüz kızarmamış ve su kıtlığı yaşanması yakın zamanda görülmeyen illerden birisidir. Samsun ise bu haritada kırmızı renge bürünmüştür. Su kıtlığı Ordu iline göre daha fazla olan Samsun’da su fiyatının daha ucuz olmasının sebebi nedir?” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-