eskort samsun

ÜNYENETHABER

Yatırımcılara Müjde: Yıl Sonu Altında Yükseliş Olacak

Yatırımcılara Müjde: Yıl Sonu Altında Yükseliş Olacak
25 Mart 2022 - 23:20

Dünya genelinde yaşanılan ekonomik krizin etkileri altın yatırımcılarını çok fazla etkilemese de, yaz sezonuyla birlikte yeni bir hareketliliğin olacağı düşünülüyor.

Ünye’de Güneş Kuyumcu ortaklarından Tuğrul Çavuşoğlu, altının en güvenli yatırım aracı olduğunu ifade ederek, şimdilerde vatandaşların en çok bozdurma taraftarı olduğunu söyledi. Diğer yandan Rusya ile Ukrayna arasında yaşanılan savaş krizinin etkilerine değinen Çavuşoğlu, altındaki dalgalanmanın yavaş olduğunu ifade ederek, yatırımcıların yaz aylarında bir hareketlilik oluşturacağını söyledi.

“Yıl Sonunda Altın Çıkacak”

Yıl sonuna doğru altında bir yükselişin olacağını söyleyen Tuğrul Çavuşoğlu, “Altının bu hafta seyrinin yatay bir şekilde olduğunu söyleyebiliriz. Amerika iler Avrupa arasındaki ciddi ekonomik entegrasyon ve Rusya ile Ukrayna savaşı hala devam ettiği için altın 900 lira seviyelerinde halen devam ediyor. Buradan da bu seviyelerde direnç noktasında iyi bir hamle yapacağını düşünürsek yaz aylarında bin lira civarlarında olacaktır. Tabi yılsonuna kadar altının bin 300, bin 400 bandına kadar çıkacağını tahmin ediyoruz” dedi.

“Altın En Güvenli Yatırım Aracıdır”

Altının her konuda ve her durumda en iyi yatırım aracı olduğuna değinen Çavuşoğlu, “Şu an Ramazan ayına yaklaştığımız için insanlar altın alımına biraz daha yavaş davranıyorlar. Ama insanlar daha çok altın bozdurma taraftarı. Ama Nisan ayının sonuna doğru düğün sezonunun açılmasıyla birlikte büyük bir hareketlilik olacağını düşünüyoruz. Altın en doğru bir yatırım aracıdır. Altın şu anda 940-950 arasında fiyat aralığında değişmektedir” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-