eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYESPOR TARAFTARINA VE ÜNYE HALKINA ÇAĞRI

ÜNYESPOR TARAFTARINA VE ÜNYE HALKINA ÇAĞRI
04 Nisan 2022 - 1:43

 

YÖNETİM KURULUNA SAHİP ÇIKALIM, YALNIZLIK ÇEKMESİNLER

  1. Hasan Öz

Ünyespor takımımız iki sezondur çok iyi bir yönetim tarafından başarı ile yönetilirken bu iki sezonda da çok büyük haksızlık ve oyunlarla karşılaştı ve mağdur edildi. Gerekli açıklamaları sevgili kulüp başkanımız Mehmet Ali Durak Bey sporseverlere ve yetkililere seslenerek yaptı. Bu açıklamaları yaparken ayrıca yalnız bırakıldıklarını da belirtti haklı olarak. Bu yüzden tüm taraftarlar acilen kulüp yöneticilerine sahip çıkmak için hamle başlatmalıdır.

1957 yılında kurulan spor kulübümüz futbol alanında bu güne kadar faaliyet gösterdi. Amatör kulüp olarak başlayan serüven daha sonra 3. Lig Profesyonel liginde Merhum Yılmaz Sanioğlu başkanlığında kurulan yönetim ile boy gösterdi. Ünyespor üçüncü lige girdiği zaman birinci lig, ikinci lig ve üçüncü lig vardı profesyonel olarak. Eczacı İsmail Hakkı Kara başkanlığında kurulan yönetim ise takımı ikinci lige çıkarmıştı. O yönetimde ben de vardım. O dönemlerde halk kulübe ve yönetime sahip çıkıyordu. Zaman zaman yönetim boşluğu olunca da hemen bir kampanya başlatılıyor ve yeniden takıma sahip çıkan mutlaka bulunuyordu.

Bugün eski günlerde takımı başarı ile yöneten insanlarımızın, iş adamlarımızın oğulları genç işadamları sahip çıkmış ve güzel bir yönetim kurulu oluşturmuştur. Bu ekibe çok iyi sahip çıkmalı, yalnız bırakılmamalı, sahipsiz dönemlere asla tekrar geri dönülmemelidir.

NE DURUMDAYIZ?

Ünye 1957 Spor,  Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 2. Bölge 2. Grupta Mehmet Ali Durak Başkanlığında genç iş adamlarımızdan oluşan çok güzel bir ekiple iki sezondur mücadele vermeye başladı. Geçen sezon ne yazık ki şampiyonluğu hak ettiği halde çeşitli menfi oyunlarla engellendi ve hak edilen sonuç takıma verilmedi.

Bu yıl da aynı oyunlarla karşılaşan takım yine büyük bir darbe yemiştir. Yönetim açıklamalarını yaparak haksızlıkları ve kaybolan değerlerimize üzüntülerini dile getirmiştir. Ayrıca yönetimin başka bir serzenişi daha vardır, o da yalnız bırakılmak!

DAHA ÖNCE DE HAKSIZLIK OLMUŞTU

Eczacı İsmail Hakkı Kara Bey’in yönetiminde iken ÜNYESPOR şampiyonluğu hak etmiş ama yine istenmeyen oyunlar oynanarak şampiyon ilan edilmemiş, oyunlar içerisinde olan başka bir takıma şampiyonluk verilmişti.     Ünye’de oynanan Sivasdemirspor maçında rakip takım hiç sebep yokken sahadan çekildi ve hükmen mağlup sayıldı. Ama bize o puan yetmiyordu, biz zaten iki sıfır galip idik, averaj için golleri sıralıyor idik, averaj ile şampiyon olacak idik. 

MÜCADELE ETTİK VE KAZANDIK

Bendeniz de o dönem başarılı ekibin içerisinde Ünyespor Genel Sekreteri idim. Ünye’de yayınlanan Çağrı Gazetesinin de sahibi ve sorumlu müdürü idim. Hem kulüp olarak hem de basın olarak haksızlıkla mücadele bayrağı açmış idik. Yönetim olarak başımıza geleceğini tahmin ettiğimiz olayların tespiti için tedbirler almıştık. Şampiyonluğumuzu ilan edeceğimiz Sivasdemirspor maçında kameralarla çekimler yaptık, hakemlerle sağlıklı ilişkiler kurarak doğru raporlar vermelerini sağladık, tüm belgelerimiz ile Futbol Federasyonuna müracaatlarımızı yaptık, heyetler halinde Ankara’ya gidip temaslarda bulunduk, kampanyalar açtık. Tüm Ünye kulübe sahip çıkmıştı ve herkes elinden geleni yapıyor, kulübe sahip çıkıyor ve gereğini yapıyordu. Nihayet azimli mücadele sonucunda Ünyeliler haklarını aldılar ve ikinci lige çıkmayı başardılar. KAZANMIŞTIK.

SONRAKİ YILLAR, İLGİNÇ GİRİŞİMLER

Sonra yönetimlerde değişiklikler oldu, takım üçüncü lige düştü, sonra tekrar ikinci lige çıktı, tekrar üçüncü lige düştü derken bazen kongrelerde yönetime talip çıkmadı ve sıkıntılar yaşandı. 

Bir dönem benim divan başkanlığı yaptığım kongrede yönetime talip çıkmayınca hemen bir toplantı planladım, kaymakamlıkta ilgilileri topladık ve müzakere yaptık. Eczacı İsmail Hakkı Kara Bey ricalar üzerine takıma sahip çıktı ve yeniden başkanlığı kabul ederek yola devam etti. Bir başka kongrede divan başkanı yine bendim ve Merhum Recai Dinçer Bey başkanlığındaki yönetim görevi bıraktı ama yeni talip çıkmadı. O zaman da bir organizasyon başlattım ve heyetler kurduk, Merhum Recai Bey’e ziyaretler yapıldı ve ikna edildi, yola devam edildi.

Yönetimler kentin işadamları, takım sevdalılarından oluşurken bu heyetler yerel yönetimlerden ve merkezi yönetimden destek çalışmaları yapıyordu sürekli. Halkın ve taraftarın desteği de alınıyordu. 

VEKİL İKEN OLAN İLGİNÇ GELİŞMELER

TBMM’de Ordu Milletvekili olarak görev yaparken Bekir Şimşek Bey’in başkanlığı sırasında Ramazan ayında Ünyespor yararına tombala oynatılırken valiyi arayıp engel olmuştum. Çünkü aileler beylerinden şikâyetçi olmuşlardı. Ramazan ayında, manevi işler ve ibadetler yapmak varken, sahura kadar beyler kumar oynuyor, kulüp de buna vesile oluyor, lütfen engelleyin demişlerdi. Ben de engel oldum.

Başkan Bekir Şimşek Bey de haklı olarak o zaman bize destek ver ki kaynak bulalım dedi. Sonra benden İstanbul Belediyespor’dan buldukları bir başarılı futbolcuyu alıp Ünyespor’a hediye etmemi istediler. Ben de o günün belediye başkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanımızdan rica ettim. Parasını istedi yok dedim, yarısını istedi yok dedim, ısrarıma dayanamadı ve razı oldu verdi. O futbolcu için epeyce bir miktar para istiyordu kulüp. Futbolcu çok iyi çıktı, takımın kaptanı oldu, Tayyip Bay ricamız üzerine Ünyespor sezon açılışımıza geldi, teşekkür ettik, plaket verdik, çok da güzel oldu. Sonra o topçuyu kulüp iyi bir para ile de satmış ve gelir elde etmişti. Güzel hatıralarımızdan biridir bu.  

SÜPER LİG HAYAL EDERKEN BAŞIMIZA GELENLER

Yönetimler destekleri sağlamak için elden geleni başarı ile yapıyordu. Ancak takım gittikçe zor duruma düşmeye başlayınca bütün destekler azaldı ve sonunda büyük sıkıntılar yaşandı, krizlere girildi, destekler alınamadı, takıma sahip çıkan nerede ise kalmadı. 

Ünyespor için bir zamanlar süper lig hayalleri bile yapılırken öyle bir duruma geldi ki, güçlü iş adamlarımız, yerel yönetimlerimiz ve merkezi yönetimde güçlü temsilcilerimiz olduğu halde takım yerlerde süründü.

SONUNDA ÇOK GÜZEL BİR YÖNETİM GELDİ DE NE OLDU?

Sonunda bir baktık ki pırıl pırıl bir ekip takımın yönetimini aldı ve görevi cesaret ile üstlendi. Ünyeli iş adamlarımızın çocukları, genç iş adamlarımız Mehmet Ali Durak Bey’in başkanlığında yönetimi aldılar, süreci başarı ile yürüttüler, babalarının döneminde olduğu gibi temiz ve dürüst bir çalışma ile spor ahlakına uygun bir terbiye ile değerlerimize sahip çıkarak koşturdular. Hiçbir entrika içine girmeden şampiyonluk yolunda sonucu hak ettiler. Ama yine büyük haksızlık ile karşılaştılar iki sezondur.

Maddi açıdan problem pek yaşatmadılar takıma, sistemi de güzel kurdular, iyi bir planlama ile de yol aldılar. Gel gör ki bu idealist kadro bütün bu çabalarında arzu ettikleri desteği yeteri kadar şehir halkından ve ilgilenmesi gerekenlerden göremedi. Bu çabalar içerisinde olan bir ekibin her zaman desteğe, morale, manevi güce çok ihtiyacı olur. Onlar ticaret yapmıyorlar, siyasi ikbal yolculuğunda değiller, bu görevi yapma mecburiyetinde bile değiller. Gönülden memleketleri için bir çaba içerisine girmişler, memlekete hizmet demişler, kentimizi spor alanında da iyi temsil edelim demişler, taşın altına ellerini sokmuşlar, ne güzel. Tebriki, desteği, morali, motivasyonu hak etmiyorlar mı, toplum olarak hepimizin görevi yok mu bu ekibe destek açısından?

ŞİMDİ NE YAPMALIYIZ?

Ben sürekli takip ediyorum, kendileri ile görüşüyorum, başarılı sonuçlarda tebrik ediyorum, bazı konularda tekliflerde bulunuyorum, hatta birçok kişi ve kurumlarımıza destek ricasında bulunuyorum ve ilgisizliğe de oldukça üzülüyorum.

Kulüp yönetimi ziyaretler yaptı, bilgilendirmeler yaptı, destekler istedi, elinden geleni de yaptı. Çok az ilgi ve destek gördüler. Bu destek yetmez! Tüm çabalarına rağmen yalnızlıktan dert yandılar. Yazık!

Böyle bir ekibi bir daha bulmak zor olabilir!

O yüzden takıma, kulübe, yönetime sahip çıkmalıyız, destek vermeliyiz, moral vermeliyiz, sinerji oluşturmalıyız, motive etmeliyiz ki, yönetim üzülmesin, yalnız kalmasın, kızmasın, küsmesin ve görevi bırakmasın!!!

Yapılacak iş bence derhal bir destek kampanyası başlatılmalıdır.

Önce tüm sivil toplum kuruluşlarımız yönetimleri ile beraber bir ÜNYESPOR özel gündemli destek toplantısı yapmalı ve halkı bu toplantıya çağırmalı, şölen havasında desteğini ortaya koymalıdır. Ünye basını da bu çalışmalara ziyadesi ile güç vermeli ve üzerine düşen görevi yapmalıdır. Yerel yönetim de daha güçlü destek sözü vermeli, iş adamlarımız, ticaret ve esnaf odalarımız da bu desteğin arkasında olmalıdır. Destek sadece para ile olmaz. Başarı için çaba gösteren yönetim çabalarının karşılığını temsil ettiği halktan tebrik, teşekkür, takdir ve sevgi gösterileri ile görmelidir. Bunları göremez ise yıkılırlar, üzülürler, pişman olurlar ve bırakıp giderler, kimse de bir şey söyleyemez.

Herkes kendini ÜNYESPOR YÖNETİM KURULU yerine koysun!!!

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-