eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN SARIKAHRAMAN’DAN REKOLTE AÇIKLAMASINA TEPKİ

BAŞKAN SARIKAHRAMAN’DAN REKOLTE AÇIKLAMASINA TEPKİ
04 Nisan 2022 - 16:05

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, geçtiğimiz günlerde yapılan fındıkta tahmini rekolte açıklaması ve fındıkta don tehlikesi ile ilgili açıklamada bulundu.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı İlyas Edip Sevinç’in geçtiğimiz günlerde yaptığı “Mart ayında yağan kar sonrası önemli bir hasar yok. Bizim tahmin ettiğimiz 790 bin ton çiçek sayımına dayalı rekolte tahminini değiştirmemizi gerektirecek bir durum söz konusu değildir” açıklamasının ardından Başkan Sevinç bir çok yerden tepki almıştı.

Yapılan açıklamaya bir tepki de Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman’dan geldi. Yapılan açıklamanın vakitsiz ve doğru olmadığını söyleyen Sarıkahraman, “bu tür manipülatif sözler bizi üzmektedir” dedi.

“Tahmini Rekolte Açıklamasını Doğru Bulmuyoruz”

Karanfil sayımı ile ilgili açıklama yapılmasının yasak olmasına rağmen ısrarla bu şekilde açıklama yapıldığını belirten Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “Bu açıklamayı doğru bulmuyoruz. Çiçek sayımının tahmini rekolteyi düzgün vermeyeceğini yıllardır söylüyoruz. Karanfil sayımı ile alakalı açıklama yapmanın yasak olduğunu bile bile neden ısrarla açıklama yapılıyor? Önce insan olmak gerekiyor ve biz insanız. Zor dönemden geçiyoruz. Gübre fiyatlarının 10 bin Liraları bulduğu, bitki koruma ürünlerinin %400,500 zamlandığı, ekmek fiyatının ne olacağının bilemediğimiz bu günlerde bu tür manipülatif sözler bizi üzmektedir. 790 bin ton fındık olursa elbette iyi olur. Bizim rekolte araştırmaları yapılmasına sözümüz yoktur. Biz bunun vaktinin gelmeden yapılmasına canımız sıkılıyor. Devletin gözetimi altında paydaş kuruluşlarla birlikte Haziran sonunda zaten biz rekolte tahmin çalışmaları yapacağız.  Şimdiden bu tahmini rekolteyi açıklamanın bir anlamı yoktur” dedi.

“Don Tehlikesi Geçmiş Değildir”

Fındıkta don tehlikesinin Nisan ayının 20’sine kadar devam ettiğini söyleyen Sarıkahraman,”Mart ayında yağan kar ile birlikte oluşan don ile ilgili TARSİM eksperleri bahçelerde yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Don tehlikesi henüz geçmiş değildir. Nisan ayının 20’sine kadar bu tehlike devam etmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-