eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Pandemi, Savaş ve Şimdi de KDV Artışı”

“Pandemi, Savaş ve Şimdi de KDV Artışı”
04 Nisan 2022 - 23:38

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci el araç alımlarında uygulanan yüzde 1’lik KDV, yüzde 18’e çıkarılacak açıklamasının ardından 1 Nisan tarihinde karar resmileşerek yürürlüğe girdi.

Otomobil alım satımıyla uğraşan galeriler, bugüne dek ikinci el otomobil satışlarından elde ettiklerin karın yüzde 1’ini vergi olarak ödüyorlardı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile karın yüzde 18’i vergi olarak ödenecek.

Yürürlüğe giren KDV artışı kararının sektöre olumsuz yansıyacağını düşündüğünü belirten Ünye Oto Galericiler Derneği Başkanı Hüseyin Kokuroğlu, bu zammın kayıt dışını arttıracağını da ifade etti.

“Pandemi, Savaş ve Şimdi de KDV Artışı”

Pandemi süreci, yaşanılan savaş ortamı ve üstüne de KDV zammının sektörü durduracağını söyleyen Ünye Oto Galericiler Derneği Başkanı Hüseyin Kokuroğlu, “Mevcut piyasada birçok yerde KDV indirimleri uygulandı. Bir tek bizim sektörümüzde KDV artışı yaşandı. Bu da sektöre olumsuz etki edecektir ve kayıt dışını arttıracaktır. Pandemi dönemi, savaş başlaması ve şimdi de KDV bizim piyasamızı daraltarak sıkıntıya sokmaktadır. İnsanların alım gücünün azalmasına karşı enflasyonla birlikte fiyatların artması, KDV’nin de fiyata etki etmesi piyasayı durdurmaktadır. Karar yeni çıktı ve bu kararın etkilerini bekleyip ilerleyen günlerde göreceğiz. Ancak ben bu kararın bizlere olumsuz yansıyacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“Pandemide Araba Yatırım Aracına Dönüştürüldü”

Sıfır araç ile ikinci el araç arasında fark kalmadığını söyleyen Kokuroğlu, “Pandemi sürecinden sonra bayi fiyatlarının üstünde koyulan ikinci el fiyatlar oluştu. Bu hiç iyi bir durum değildir. İnsanlar bunu yatırım aracı olarak görüyor ancak bu durum fiyatları yükselttiği için ihtiyacı olan insanların araç alamamasına sebep olunuyor. Fırsatçılık yapan insanlar piyasayı durgunlaştırıyor. Sıfır araç piyasada yok, sıfırla ikinci el arasında da fiyat farkı yok. Pandemi sürecinde de araç yatırım aracına dönüştürüldü ancak şu anda bu konuda da durağanlık başladı” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-