eskort samsun

ÜNYENETHABER

Çavuşoğlu, “En Büyük Sıkıntımız Hayat Pahalılığı”

Çavuşoğlu, “En Büyük Sıkıntımız Hayat Pahalılığı”
04 Nisan 2022 - 23:41

Dünya genelinde yaşanılan belirsizlikler nedeniyle altındaki durgunluk halan devam ediyor. Son zamanlarda altındaki düşüş ve artış eğilimleri sakinliğini sürdürürken beklenen yükselişin yaz ayında trend yapması bekleniyor.

Ünye Güneş Kuyumcu ortaklarından Tuğrul Çavuşoğlu, Rusya ile Ukrayna arasındaki yaşanan savaşın dünya ekonomisindeki altının sakinliğini koruduğunu söyleyerek 950 TL civarında olan mevcut altın fiyatlarının düğün sezonu ve yaz ayının hareketli olacağını vurgu yaparak altının 1.300 TL’ye kadar çıkabileceğini söyledi.

“Yıl Sonuna Doğru Yükseliş Bekliyoruz”

Yaz ayının gelmesiyle birlikte altında yükselişin başlayacağını söyleyen Tuğrul Çavuşoğlu, “Altın ve döviz hafta yatay olarak devam ediyor. Savaşın etkisi yavaş yavaş azaldı, altının fiyatını 1.000 TL’ ye çıkardı ama altın şu anda as bazı olarak 900- 910 TL civarında, bu durum altının bu hafta ve gelecek hafta yatay gideceğinin işareti. Çok ani bir gelişme olmadığı sürece altın nisan, mayıs aylarında yatay gidip sonrasında ise 950 TL bandını aşarsa yaz aylarında 1.000 TL, yıl sonuna doğru 1.200-1.300 TL bandına çıkacak” dedi.

“En Büyük Sıkıntımız Hayat Pahalılığı”

Dünya genelinde yaşanılan ekonomik krizin ister istemez vatandaşların cebine yansıdığını söyleyen Çavuşoğlu, “Güncel altın fiyatları; 22 ayar bileziği 855 TL’den satıp, 820 TL’den alıyoruz. Çeyrek altını 1.490 TL’den satıp, 1.440 TL’den alıyoruz. Cumhuriyet ata altınını 6.150 TL’den satıp, 5.900 TL’ye alıyoruz. 24 ayar külçe altını 925 TL’den alıp, 900 TL’den alıyoruz. Mayıs ayı itibariyle düğün, nişan ve sünnet davetleri olduğu için altına da ciddi bir yönelim oluyor. Bütün kuyumcu esnafının ve diğer esnafların canlı ve hareketli bir iş pozisyonuna geçeceğini düşünüyoruz. En büyük sıkıntımız şu anda hayat pahalılığı vatandaşlarımız bundan dolayı biraz sıkıntıda, bunu aşarsak daha güzel günler göreceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-