eskort samsun

ÜNYENETHABER

FINDIĞIN KADERİ ÜRETİCİNİN ELİNDE

FINDIĞIN KADERİ ÜRETİCİNİN ELİNDE
14 Eylül 2015 - 2:52

Adsız

Ünye’de fındık Ticaretiyle uğraşan Erol Okutucu fındık piyasasındaki son durumu anlattı.

Şuanda 50 randıman fındık fiyatının 10,75 TL olduğunu belirten Okutucu açıklamasında, üreticinin bu yıl fındığına daha çok sahip çıktığı dolayısıyla da, fındığın tüccarlara önceki yıllara nazaran oldukça az indiğini de ifade etti.

“Bu yıl fındık, üreticiler tarafından evlerde yada depolarda saklanıyor.

Bu yıl fındık tanıtım grupları rekolte için 700-735 bin civarında rakam açıkladı, Ziraat Odaları ise tam tersine.Rekolte hakkında ise bu yıla kadar fındık tanıtım gruplarının açıkladığı rakamlar daha fazla tuttu.

Ne yazık ki fındıkta bazı yerlerde kısmi yanıklar oldu.Yağmurlu havanın fazla gitmesinde dolayı fındıkta çürümeler ve boş fındıkta fazlasıyla var.Ben rekoltenin 600-650 bin arasında seyredeceğine inanıyorum.

Fındık fiyatlarını bu yıla kadar alıcılar belirliyordu fakat bu yıl her şey üreticiye bağlı.Keşke üreticilerin tamamı fındıklarını Eylül ve Ekim ayında tüccara indirmese.

Fındığı evinde saklayan arkadaşlar da fındıklarını oldukça iyi kurutarak, posta çuvalında muhafaza etmeliler.Lisanslı depo ise bu ülkenin olmazsa olmazları haline geldi.Bu konuda Odalar ve Borsalara düşen görev büyük bir lisanslı depo açarak, halkı teşvik edecek olanaklarla sistemi oturtmaktır.Fındığa herkes sahip çıkmalı, hem üretici hem tüccar hem de devlet.”

yunus_emre-21-214x30044 img288

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-