eskort samsun

ÜNYENETHABER

Mevsim Geçişleri Fındığı Strese Sokuyor

Mevsim Geçişleri Fındığı Strese Sokuyor
20 Nisan 2022 - 1:12

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, fırtına nedeniyle ve mevsimsel geçişlerden kaynaklanan hava nedeniyle açıklamalarda bulundu. Mevsim şartlarının günü birlik değişmesiyle tarımında etkilendiğine dikkat çeken Sarıkahraman, “Olabilecek bir sıkıntılı durumu elbette bekliyoruz. Tabi temennimiz en az şekilde etkilenmektir” dedi.

“Fındıkta Strese Giriyor”

Bu gibi afet durumlarında yağmur ve güneşin bir anda yaşanmasıyla fındığında stresli olduğuna dikkat çeken  Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman,” Dün yaşanan fırtına nedeniyle fındıkta oluşabilecek bir hasar nedeniyle henüz bir şikayet almadık. Ama sosyal medyada gördüğümüz kadarıyla aşırı hızlı rüzgar esmesinden dolayı bir fındık parçalanması söz konusudur. Havaların bir sıcak ve soğuk olması ister istemez fındıkta bir stres yaratır. Fındıkta küresel mevsimsel olaylar nedeniyle ister istemez fındıkta etkilenecektir” dedi.

“Henüz Tehlikeyi Atlatmadık”

Fındıkta önümüzdeki günlere bakıldığın bir tehlikenin atlatılmadığını söyleyen Başkan Sarıkahraman,” Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “Fındıktaki tehlikeyi henüz atlattık diyemeyiz. Gocagarı aylarını yaşıyoruz. Donu atlatsak doluyu atlatamıyoruz. İnşallah bu gibi fırtına, yağmur veya don gibi olaylarla karşılaşmayız. Özellikle mevsimsel şartlar nedeniyle yaşanılan hava koşullarından çok fazla etkilenmemeyi isteriz. Ama bakıldığında önümüzde Mayıs ayı var. Rahat geçmesini isteriz. Ve bir sorun olmamasını diliyoruz” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-