eskort samsun

ÜNYENETHABER

KİTAPLAR KÜTÜPHANEDEN OKUMAK SİZDEN

KİTAPLAR KÜTÜPHANEDEN OKUMAK SİZDEN
11 Mayıs 2022 - 16:34

Ünye İlçe Halk Kütüphanesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanında kurulan alanda çocuklara ve vatandaşlara kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Vatandaşların ve çocukların boş zamanlarında kitaplara yönelik etkileşimini kuvvetlendirmek adına, açılan stantlarda bulunan kitaplar vatandaşlara verildi. Özellikle kütüphaneye üye olarak verilen kitaplara çocuklar kadar ailelerde ilgilendi.

“Halkımızı Kitapla Buluşturacağız”

Okumanın her türlüsünü destekleyerek bütün bireylerin gelişmişlik çağında kitaplara yatkınlığını desteklediklerini ifade eden Kütüphane Müdürü Erol Kocaoğlu, “Halk Kütüphanesi olarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek amacıyla halkımızla bütünleşmek için kütüphanemizi sokağa taşıdık. Bu sayede hem kütüphanemizin tanıtımını yapmak hem de çocuklarımızı kitapla buluşturmayı amaçladık. Bu açık hava kütüphaneciliğini çeşitli zaman aralıklarında farklı Ünye’nin farklı mekânlarında gerçekleştireceğiz. Bu sayede kütüphaneciliği ve okuma alışkanlığını halkımıza aşılayacağız. Bir okuma bilinci oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

“Ülkemizin Kalkınmasının Temeli Okumaktır”

Kitap okumanın önemine değinen Kaledere İlkokulu 4/A Sınıf Öğretmeni Abdullah Kartal, “Bu güzel etkinliğe öğrencilerimizle birlikte seve seve geldik. Kitap ve kitap okuma başarının anahtarıdır. Başarmak, Dünya’yı öğrenip tanımak için okumanın çok önemli olduğunu öğrencilerimize her daim söylüyoruz. Bu şekilde etkinlikler ile de okuma bilincinin gelişeceğe eminiz. Gelecek nesillerimizin kitapla buluşarak başarılı bir gelecek kurmalarını arzu ediyoruz. İnşallah bu şekilde güzel faaliyetler ile geleceğe başarılı bireyler kazandıracağız” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-