eskort samsun

ÜNYENETHABER

BU KEZ ACİL YARDIM BEKLİYOR

BU KEZ ACİL YARDIM BEKLİYOR
17 Eylül 2015 - 12:11

112 Acil Sağlık Hizmetleri Medya Kampanyası Başlıyor

(ÖZEL HABER) BU KEZ 112 ACÝL YARDIM BEKLÝYOR BALIKESÝR'DE, "ADINIZ KURTARSIN" KAMPANYASI ÝLE HAYIRSEVERLERDEN AMBULANS BAÐIÞI BEKLENÝYOR BALIKESÝR 112 EKÝPLERÝ GÜNDE 5 BÝN ÇAÐRIYA CEVAP VERÝYOR TELEFONUNU DENEMEK ÝSTEYEN 112'YÝ ARIYOR

Sağlık Bakanlığı, 2015 yılının ikinci yarısından itibaren tüm Türkiye ile aynı anda medya kampanyası başlatıyor.

“112 Acil sağlık Hizmetleri Medya Kampanyası” tüm Türkiye ile aynı anda Ordu’da başlayacak. Sağlık Bakanlığı kampanya ile sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin ve sağlıkta kalitenin arttırılması amacıyla acil sağlık hizmetlerinin sunumunda “112’nin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi “ konularında 7’den 70’e vatandaşların duyarlılığını arttırmayı hedefliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın 5-6 Ekim’de tüm Türkiye’de aynı anda başlatacağı kampanya ile ilgili paydaş kurumların işbirliği ve desteğinin alınması amacıyla düzenlenen toplantıda bilgi veren  Vali Yardımcısı Niyazi Erten, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Medya Kampanyası projesinin uygulanması noktasında işbirliği yapılması gereken kurum ve kuruluşlarla görüşülerek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye, yerel medya, servis şoförleri, taksi, esnaf odaları ile işbirliği gönüllük ve sosyal medya çalışmaları şeklinde paylaşımlarımız olacak. Paydaş kurumların yöneticileri ile kampanya başlamadan bugün bu bilgilendirme toplantısını yapıyoruz. Planın uygulanmasında paydaş kurumların görev ve sorumlulukları belirlenerek destekleri istenecek” dedi.

Niyazi Erten, proje kapsamında Medya ile işbirliği yapılacağını da söyleyerek, “112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz meşgul edilmesinin önlenmesi, trafikte seyreden Ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik toplumsal farkındalık oluşturmak amacındayız” diye konuştu ve yapılacak aktiviteler konusunda basın duyuruları hazırlanacağını, Bakanlıkça hazırlanan spot filmlerinin yerel kanallarda yayınlanmasının sağlanacağını ve gerektiğinde kampanya il sorumlusu ya da görevlendirdiği uzman yetkilinin yerel TV kanallarında program konukluğu sağlanarak halkı bilgilendirme çalışmalarının yürütüleceğini ifade etti.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Medya Kampanyası; Minik 112 Uygulaması, Açık Alan Aktiviteleri, Görünürlük ve Sosyal Medya Çalışmaları faaliyetlerinden oluşacak. Minik 112 uygulamasında çocuklarla kolay iletişim kurabilen, konuya hakim üç kişiden  oluşacak ekip okul bahçelerinde konuşlandırılmış 112 Ambulanslarını tanıtacak ve çocukları 112 Acil Sağlık Hizmetleri hakkında bilgilendirecek. Oluşturulan ekip, tüm çocuklara bilgilendirici broşür ve promosyon malzemeleri (kalem, silgi, etiket) dağıtacak, evde anne, baba ve kardeşleri ile paylaşmaları istenerek sadece çocukların değil, aynı zamanda ailelerinin de bilgilendirilmesi sağlanacak.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Medya Kampanyası kapsamında, halkın yoğun olarak bulunduğu AVM, kent meydanı vb. yerlerde açık alan aktiviteleri de yapılacak.

img288 yunus_emre-21-214x30044

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-