eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye, Karataş Hocayla Şehitleri Andı

Ünye, Karataş Hocayla Şehitleri Andı
20 Eylül 2015 - 14:13

axdwas

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, Ünye Belediye’sinin düzenlediği “Şüheda’nın izinde” konulu programa konuşmacı olarak katıldı. Katılımın yoğun olduğu gecede Karataş, Milli birlik ve beraberlik vurgusu yaparak “Birbirimize güvenmeye, dürüst olmaya ihtiyacımızın çok olduğu bir dönemden geçiyoruz” dedi.yunus_emre-21-214x30044

 

Ünye Belediye’sinin düzenlediği, Televizyon ekranlarından da yakından tanınan Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın  konuşmacı olarak katıldığı “Şüheda’nın izinde” konulu program Ünye Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Programa Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve 2 bine yakın kişi katıldı.

şehitlerimiz Nurlanmış, Gazilerimiz Onurlanmış insanlardır”

Program, Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Umur Köse’nin Kuran tilaveti ve aynı okulun ilahi grubu tarafından seslendirilen ilahiler ile başladı. Okunan kuran-ı kerim ve ilahilerin ardından sahneye çıkarak bir selamlama konuşması gerçekleştiren Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, programa gösterilen yoğun ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti. Konuşmasının devamında,  vatanın bölünmez bütünlüğü için görev başında olan tüm vatan evlatlarını ve bu uğurda canlarını veren tüm şehitleri selamlayan Başkan Çamyar, “Bizim şehitlerimiz Nurlanmış Gazilerimiz Onurlanmış insanlardır.  Onlar bu topraklar için yapılması gereken fedakarlığı canlarıyla, bedenleriyle yapmış bu toprakların gerçek sahipleridirler” diye konuştu.

img288“bu ülkede fitneye ve zulme izin vermeyiz”

Son zamanlarda milli birlik ve beraberliğimize yönelik yapılan saldırıların arttığına vurgu yapan Başkan Çamyar, “Biz Çanakkale’deki toprağın bağrına 250 bin şehit vermiş bir milletiz. O günden bugüne daha nicelerini verdik. Şehit olmaya gönüllü bir kardeşiniz olarak söylüyorum gerekirse yüzbinlerce şehit yine veririz ama bu ülkede fitneye, zulme ve kâfire asla müsaade etmeyiz” diyerek milletin bütünlüğüne karşı yapılan saldırıların amacına ulaşmayacağını ifade etti. Başkan Çamyar son olarak sosyal belediyeciliğin imkânlarını vatandaşlar için kullanamaya devam edeceklerini belirterek katılımlarından dolayı Prof. Dr. Mustafa Karataş’a teşekkür etti.

“şehitler cennetle müjdelenmişlerdir”

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın ardından sahneye çıkarak sohbete başlayan Prof. Dr. Mustafa Karataş, programın amacının şehitleri anmak olduğunu hatırlatarak,” şehitlik mertebesi peygamberlikten sonra en yüksek derecedir. Dinimizce şehitler cennetle müjdelenmişlerdir, onlar Allah katında mükâfatlandırılırlar. Ecdadımız, şehitliğin ne kadar yüksek bir mevki olduğunu bildikleri için vatan savunmasına tereddütsüz katılmışlar,  Vatan için canla başla mücadele etmişlerdir. Bugün bizler bu topraklar üzerinde rahatça nefes alıp verebiliyorsak bunu aziz şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Bu topraklar maddi bedeller ödenerek vatan torağı olmamış, şehit ve gazilerimizin unutulmaz mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır. Bizler cennetle müjdelenmiş bir ecdadın torunları olmaktan gurur ve onur duymalıyız” diye konuştu.

“birbirimize kardeşçe ve dostça bakmalıyız”

Son zamanlarda ülke üzerinde kirli oyunlar oynandığına dikkat çeken Karataş, “ Bizleri Türk- Kürt olarak bölmeye çalışıyorlar, biz bu oyunların farkına varıp Türk- Kürt bir olup terörü hep birlikte lanetlemeliyiz. Artık birbirimize kardeşçe, dostça ve bir Müslüman’a yakışır şekilde bakmalıyız. Birbirimize güvenmeye, dürüst olmaya ihtiyacımızın çok olduğu bir dönemden geçiyoruz. İnşallah millet olarak ırk, dil, din ayrımı gözetmeksizin bir arada olup kenetlendiğimiz zaman kirli oyunlar peşinde olanlar asla birliğimizi ve dirliğimizi bozamayacaklardır. Rabbim ümmetin birliğini beraberliğini, ülkemizin birliğini beraberliğini, şehrimizin, ailemizin birliğini beraberliğini bozmasın” şeklinde konuştu.

Karataş, sohbet programının ardından şehitler gaziler ve şifa bekleyen hastalar için dua okudu. Programın sonunda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Mustafa Karataş’a teşekkür ederek günün anısına çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

 

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-