eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de Geleneksel Rahvan At Yarışları Düzenlendi

Ünye’de Geleneksel Rahvan At Yarışları Düzenlendi
05 Haziran 2022 - 18:38

Ünye Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale getirilen Rahvan At Yarışları bu yılda renkli görüntülere sahne oldu.

Her yıl geleneksel hale gelen Ünye Belediyesi önderliğinde düzenlenen Rahvan At Yarışları” binicilik sosyal tesislerinde vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Taze Beşli, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, Minik Tay ve Yerli Dörtnal kategorilerinde yapılacak yarışlarda atların sahipleri kupaları almak ve birinci olmak için kıyasıya yarıştı.

Düzenlenen organizasyonda konuşan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Pandeminin bitmesi sonrası vatandaşlarımızın katılımlarıyla her yıl geleneksel hale getirdiğimiz at yarışmalarına hepiniz hoş geldiniz. Ata Saygı Ata’ya Saygı çerçevesinde her yıl binicilik tesislerinde gerçekleştirdiğimiz organizasyonumuzda emeği ve desteği olan herkese teşekkür ediyoruz. Öncelikle burada hem sosyal anlamda vatandaşlarımızın bu tür organizasyonlarda bizleri yalnız bırakmadığını görüyor, onlara bu gibi etkinliklerimizde desteklerini gösterdikleri için teşekkür ediyoruz. Bir yandan atlarımızın mücadelesi, diğer yandan binicilerimizin mücadelesine hepimiz şahitlik ediyoruz. Bu anlamda bu gün bu yarışlarda emeği geçen ve bizler yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise,” Bu organizasyonda başta Ünye Belediyesi olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrası Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, Taze Beşli, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, Minik Tay, Yerli Dörtnal kategorilerinde yarışmalara giren ve kazananlara kupaları teslim edildi. Kıyasıya geçen yarışmalar verilen kupa töreninin ardından sona erdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-