eskort samsun

ÜNYENETHABER

ATATÜRK PARKINDA HALKLA BAYRAMLAŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ATATÜRK PARKINDA HALKLA BAYRAMLAŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
25 Eylül 2015 - 13:41

VİDEO HABER

10514447_1699582270263224_1473739762429133414_o

Resmi Bayramlaşma Töreni Gerçekleştirildi

Ünye’de, Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı bu yıl da Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

 

Kurban Bayramı’nın ikinci günü, Ünye Belediyesi ve Ünye Kaymakamlığı’nın organizesi ile gerçekleştirilen programayunus_emre-21-214x300 Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, İlçe Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Jandarma Binbaşı Gökhan Coşkun, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri bahçesinde gerçekleştirilen programda protokol üyeleri ile vatandaşlar bayramlaştı. Bayramlaşma programında sırasıyla MHP ilçe Başkanı Faruk Korkmaz ,Chp İlçe Başkanı Orhan Bodancı ,Ak parti İlçe Başkanı Arif Ergün ,Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve Ünye Kaymakamı  Mustafa Demir Günün Anlam ve önemi hakkında konuşmalar yaptılar ve vatandaşların bayramnı kutladılar

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Kurban Bayramı’nın birinci günü Mina’da yaşanan acı olay sonrasında hayatını kaybeden hacılar için başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, Ülkemizin milli ve manevi değerlerinin korunması, Bayrağımızın bu topraklarda dalgalanması için şehit düşen tüm vatan evlatlarını da rahmet ve minnetle andı.

 

Dini Bayramların sevgi, saygı, kardeşlik ve barış gibi değerlerin yoğun bir şekilde yaşandığı günler olduğuna dikkat çeken Başkan Çamyar, “Bizlere insan olma erdemini güçlü bir şekilde hatırlatan, milletimizi manevi iklimiyle sararak, ortak bir ruhla kaynaştıran  Kurban Bayramına ülke olarak çokça ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde kavuştuk” dedi.

 

“bayramın insanlara merhameti hatırlatması en büyük arzumuz”

img288Başkan Çamyar konuşmasının devamında şöyle konuştu, “Ülkemizde terör, yakın coğrafyamızda kan ve gözyaşı  her rengiyle akarken, bölgemizde zulüm en ağır şekilde hükmünü sürerken, Kurban Bayramı’nın idrakleri aydınlatması, gönülleri yumuşatması, insanlığa vicdanı ve merhameti hatırlatması en büyük arzumuzdur. Gerçek bayram, mahzun gönüllerden Hak katına yükselecek makbul bir dua ile olur. Kurban öyle muhteşem bir ibadettir ki, sevabı şahsın kendisine, sosyal ve toplumsal faydası ise tüm insanlaradır.

Ne mutlu bizlere ki İslam dinine mensubuz, ne mutlu ki rabbimiz bizlere iyiliği, adaleti, doğruluğu ve yardımlaşmayı emrediyor. Rabbim bu güzel ve faziletli günlerin rahmetinden bereketinden istifade etmeyi bizlere nasip etsin. Bu vesile ile Kurban Bayramınızı kutluyor, Ünyeli Hemşerilerime, Milletimize  ve tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

 

Gerçekleşen resmi bayramlaşma töreni sonrası şehitlerimiz için dualar edilerek program sonlandırıldı.

.

DETAylar ve video haber yayına hazırlanıyor

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-