eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÇIRAKLI “ÜNYE YİNE SAHİPSİZ BIRAKILDI”

ÇIRAKLI “ÜNYE YİNE SAHİPSİZ BIRAKILDI”
16 Haziran 2022 - 1:50

İyi Parti Ünye Belediye Meclis Üyesi Murat Çıraklı, Ünye’nin plajlarının mavi bayrak alamaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözlerine ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi’nin geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili yaptığı açıklama ile başlayan Çıraklı, Ünye gibi bir yerin mavi bayrak alamamasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

8 bölgesi mavi bayrak almaya uygunken mavi bayrak almak için gerekli olan müracaatların yapılmamasından dolayı Ünye’nin hak ettiğini alamadığını söyleyen Çıraklı, Ünye yine sahipsiz bırakıldı dedi.

“Mavi Bayrak İçin Gerekli Müracaatlar Yapılmadı”

ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi’nin mavi bayrak konusu ile ilgili açıklamasını hatırlatan Çıraklı, “Geçtiğimiz günlerde ÜNTİD Başkanı Adnan Sobi’nin mavi bayrak konusu ile ilgili ifadesinde sitem ediyordu. Sayın Adnan Sobi, bu konuda gerekli adımların atılmadığını ifade ederek, mavi bayrağın ilçemiz için önemini ifade etti ve Ünyemizin mavi bayrak alamadığını, alamama sebebinin mavi bayrak için müracaat yapılmaması ilgili olduğunu ifade etti. Mavi bayrak müracaatı için her plaj için 10 bin lira bir para yatırılması gerekiyor ve bu para yatmadığı için müracaat yapılamadığı açıklamalarında bulundu” dedi.

“Ünye Yine Sahipsiz Bırakıldı”

Ordu’da sadece 2, Samsun’da ise 13 tane mavi bayraklı plajın olduğunu belirten İyi Parti Ünye Belediye Meclis Üyesi Murat Çıraklı, “26 km’lik sahil bandı olan, güzel denizi, plajları, kumu olan Ünye’de mavi bayrağın olamaması bir eksiktir. Bu eksiklik gerekli girişimlerin yapılmamasından dolayı kaynaklanan bir sorundur. Bundan 4 yıl önce Ordu’da 4 tane mavi bayrak varken, Samsun’da hiç yoktu. Ancak bugün Samsun’da 13 tane, Ordu’da ise 2 tane mavi bayrak var. Samsun’da bu adımlar atılarak bu konu güzel sonuca bağlanmıştır. Vatandaşlar, internette mavi bayraklı plajlar arıyorlar ve ona göre tatil yapacağı yeri seçiyorlar. Bizim bu konuda eksikliğimizin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Bey’in bu konuya el atması gerekmektedir. Bu konunu adımı atılması lazımken, Ünye yine sahipsiz bırakıldı” diye konuştu.

“Mavi Bayrak Almayı Hak Eden 8 Bölgemiz Var”

Alınan su numunelerinden 8 tanesinin mavi bayrak almaya uygun olduğunu ancak gerekli müracaatlar yapılmadığından dolayı alamadığını ifade eden Çıraklı, “Bölgemizde 10 tane yerden su numuneleri alındı ve 2 tanesi iyi çıktı, 8 tanesi çok iyi çıktı. Bu çok iyi çıkan bölgelerimizin mavi bayrak almaya hak kazanmış olmasına rağmen gerekli girişim ve müracaat yapılmadığından kaynaklı mavi bayrak alamıyor. Bu konuya el atılmazsa bölge olarak hakkımız olan bir şeyi elde edememenin rahatsızlığını yaşarız. İnşallah gerekli adımlar atılır ve Ünyemiz hak ettiği mavi bayrağa kavuşur” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-