eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORDU’DA KENT BAYRAMLAŞMASI

ORDU’DA KENT BAYRAMLAŞMASI
26 Eylül 2015 - 2:15

IMG_5043

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Valiliğince hazırlanan, Kurban Bayramı kutlama programlarına katıldı.

İlk program Ordu Valiliği ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kent Bayramlaşması” programı oldu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Merkez Yerleşkesi Meydanında gerçekleştirilen  Kurban Bayramı 4. Kent  Bayramlaşması programına , Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Seyit Torun, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İlçe Belediye Başkanları, siyasi partilerin yöneticileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“Kent Bayramlaşması” programında bir konuşma yapan İrfan Balkanlıoğlu, Kurban bayramının kaynaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini gösterdiğini söyleyerek, “Dini bayramların güzel hikmetleri var. Ramazan açlıkla sabır imtihanı. Kurban bayramı Allah’a yakınlık, teslimiyet  anlamına gelir. Kurban Bayramında özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın unutulmaması, onların hatırlanması çok önemli. Paylaşmanın ve yakınlaşmanın, insanlık duygularımızı derinleştiren milli ve manevi değerlerimizden olan Kurban Bayramına erişmenin sevincini yaşıyoruz” dedi.

Ordu’da  Kurban Bayramının çok güzel bir  şekilde kutlandığını, eş dost akraba  ile  büyüklerin ve kabirlerinde  ziyaret edildiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Bu bayramın güzel geçmesinde güvenlik güçlerimizin yerel otoritelerimizin ve Belediye Başkanlarımızın katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini  tamamladı.

Ordu Milletvekili Seyit Torun ile Oktay  Çanak ise yaptıkları konuşmada, bayramların birlik ve beraberliğin  en güzel örneğini verdiğine  vurgu yaparak, Kurban Bayramının sağlık, huzur, mutluluk ve barış getirmesi, hergünün bayram tadında olması temennisinde bulundular.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise konuşmasında, “Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde   gerçekleştirilen  ‘Kent Bayramlaşması’ programında  ilçeler dahil  geniş bir katılımla bir araya gelip, kurban bayramını kutluyoruz. Burada bir birliktelik, bir ahenk oluyor” diyerek, herkesin kurban bayramını kutladı.

Konuşmaların ardından, “Kent Bayramlaşması” adı verilen protokol-halk bayramlaşması yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binası önündeki alanda yapılan protokol-halk bayramlaşma programından sonra İl Jandarma Komutanlığına geçen Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri buradaki askeri personelle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

İl Jandarma Komutanlığı’ndaki bayramlaşmanın ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne geçen Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki protokol mensupları, burada da emniyet teşkilatı mensuplarının bayramlarını kutladı. Ardından Huzurevi’ne giden Vali Balkanlıoğlu, Ahmet Cemal Mağden Huzurevinin çok amaçlı salonunda gerçekleşen bayramlaşma programında beraberindeki protokol mensupları ile birlikte Huzurevi sakinlerinin bayramlarını kutladı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-